Ακύρωση του 5ου Andros Trail Race

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
Andros trail race λογότυπο

Η διοργάνωση του 5ου Andros Trail Race ανακοινώνει την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης που είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

Ανακοίνωση διοργάνωσης 5ου Andros Trail Race

«Η Διοργάνωση βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει τον 5ο Andros Trail Race. 
Οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση και μάλιστα ύστερα από ένα μήνα από την έναρξη εγγραφών είναι πολλοί. 

Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση που ήδη πλήττει τη χώρα μας και είναι σίγουρο ότι δεν άφησε ανεπηρέαστους τους αγώνες δρόμου. Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση της Διοργάνωσης να πραγματοποιήσει τον 5ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου, στα τέλη του Σεπτέμβρη 2021,  ήταν ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ποιότητα του αγώνα σε ψηλό επίπεδο με τις συμμετοχές πιθανά μειωμένες και την απομάκρυνση, ή τη μείωση των παροχών, αρκετών χορηγών. Έτσι, η οικονομική στήριξη από χορηγούς, καθώς όλοι δικαιώς είναι συγκρατημένοι και φειδωλοί δεν ήρθε στο βαθμό που χρειαζόμασταν. 

Παράλληλα, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται σε πανελλήνιο επίπεδο, με το ιικό φορτίο να αυξάνεται κατά το μήνα Αύγουστο και την επιδημιολογική κατάσταση να χτυπάει καμπανάκι. Θεωρούμε ότι προέχει πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι. Δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση ένα αθλητικό γεγονός το οποίο δίνει χαρά, ζωή και υγεία στον κόσμο να στιγματιστεί ως μέσο διασποράς του ιού. 

Τέλος, και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επέβαλε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού, που ανακοινώθηκε στις 13 Αυγούστου (βλ. συν.αρχείο)  ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθή με τους όρους,  το πνευμα και το χαρακτήρα του αγώνα μας. 

Το Andros Trail Race είναι πάνω απ όλα ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός και ως τέτοιο δεν μπορεί να αποστειρωθεί. Η επαφή με τους εθελοντές, τα αγκαλιάσματα, ο συνωστισμός των δρομέων ειδικά στην αφετηρία,  το κοινό που χειροκροτεί, η διάδραση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των αθλητών αλλά και των συνοδών τους είναι αυτό που έκανε τον αγώνα της Άνδρου δημοφιλή και επιτυχημένο στην κοινότητα του ορεινού τρεξίματος. Χωρίς αυτά η διοργάνωση του Andros Trail Race δεν θα είναι η ίδια. 

Με όλα αυτά τα δεδομένα και μεθ ωρίμου σκέψεως η Διοργάνωση αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τον αγώνα. 

Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να ανταμώσουμε στον αγαπημένο μας αγώνα ξανά.  

Για τους αθλητές που είχαν ήδη τακτοποιήσει την οικονομική τους υποχρέωση, έχουμε φροντίσει την επιστροφή των χρημάτων εντός 15 ημερών από τη σημερινή ανακοίνωσή της ματαίωσης του 5ου Andros Trail Race».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Run Greece 2024 – Ηράκλειο
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο