Έσπασαν τα χρονόμετρα στο Prefontaine Classic – Τα αποτελέσματα

Μεγάλες επιδόσεις στους αγώνες – Πρωταγωνίστρια η Thomson-Herah στα 100μ.

Share

Απίστευτες επιδόσεις στο Prefontaine Classic – Όλα τα αποτελέσματα

To Prefontaine Classic που έγινε στο Στάδιο Hayward Field ήταν το 8ο Diamond League της φετινής χρονιάς και οι αθλητές έσπασαν τα χρονόμετρα!

Στο μίτινγκ που πραγματοποιείται για να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου Steve Prefontaine σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις, ενώ μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Elaine Thompson Herah.

Η 28χρονη Τζαμαϊκανή σπρίντερ λίγο μετά τον θρίαμβο της στο Τόκιο όπου έκανε νταμπλ σε 100 και 200μ. κέρδισε και πάλι τα 100μ. σημειώνοντας το εντυπωσιακό 10.54.

Η επίδοση της αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών, 5 μόλις εκατοστά μακριά από το αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ που στέκει ως σήμερα από το 1988 της Florence Griffith Joyner.

Η πρώτη τριάδα μάλιστα ήταν ίδια με εκείνη που είδαμε και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις συμπατριώτισσες της Thomson Hera, Shelly Ann Fraser Pryce και Shericka Jackson να έπονται με 10.73 και 10.76 αντίστοιχα.

Ταχύτατη και πάλι η Faith Kipyegon

Μία ακόμα χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η Κενυάτισσα Faith Kipyegon (η Ολυμπιονίκης χωρίς κοιλιακούς “φέτες”), διέπρεψε στο ανακαινισμένο Hayward Field.

Η Kipyegon επικράτησε άνετα στα 1.500μ. με 3:53.23, αφήνοντας 6 δευτερόλεπτα πίσω της τη δεύτερη Linden Hall από την Αυστραλία με 3:59.73. Τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Josette Norris με 4:00.07.

Δεν τα κατάφερε η Sifan Hassan

Στα 5.000μ. των γυναικών που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα (οι αγώνες κρατούν παραδοσιακά δύο ημέρες) η Sifan Hassan μπορεί να κέρδισε, δεν πέτυχε όμως αυτό που σκόπευε.

Μετά τον άθλο στο Τόκιο με τα τρία μετάλλια σε 1.500μ.,, 5.000μ. και 10.000μ., η Ολλανδέζα έδειξε… ανθρώπινη και απλά περιορίστηκε στη νίκη μακριά από το Παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν ο στόχος της.

Ο χρόνος της ήταν 14:27.89, ενώ την ακολούθησαν οι Teferi και Worku από την Αιθιοπία σε 14:42.25 και 14:42.85 αντίστοιχα.

Έλαμψε και πάλι ο Jacob

Ατραξιόν της ημέρας ήταν και το μίλι των ανδρών, γνωστό και ως Bowerman Mile (το όνομα του ιδρυτή της ΝΙΚΕ) με τον Jacob Ingebrigtsen να δείχνει και πάλι ανίκητος.

Ο νεαρός Νορβηγός και πρόσφατα χρυσός Ολυμπιονίκης στα 1.500μ., επικράτησε στην απόσταση των 1.609 μ. με 3:47.24 που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, εθνικό ρεκόρ για τη χώρα του καθώς και καλύτερη επίδοση της χρονιάς.

Εντυπωσιακή και πάλι η Mu

Η Athing Mu είναι το “next best thing” των Αμερικανών στις μεσαίες αποστάσεις και το απέδειξε για μία ακόμα φορά στο Eugene.

Μετά τη νίκη της και το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, αναδείχθηκε νικήτρια και στο Prefontaine Classic τερματίζοντας σε 1:55.02 που αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ.

Η Mu είναι μόλις 19 ετών και δείχνει πως θα αφήσει ιστορία στο αγώνισμα των δύο στροφών.

Δυνατή η Jeruto στα στιπλ

Η Κενυάτισσα Norah Jeruto ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο αγώνισμα των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια.

Βελτίωσε κατά 6 περίπου δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ με 8:53.65 κι έγινε η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Σπουδαία επίδοση όμως πέτυχε και η Αμερικανίδα Courtney Frerichs που διανύει μία εξαιρετική χρονιά. Η Frerichs βελτίωσε το δικό της εθνικό ρεκόρ με 8:57.77 κατακτώντας τη δεύτερη θέση μπροστά από την Hyvin Kiyeng από την Κένυα (9:00.05)

Οι Καναδοί σε 800 κι 100μ.

Δύο Καναδοί ήταν οι νικητές στα 800μ. και στα 100μ. Ο Marco Arop ήταν πρώτος στο 800άρι των ανδρών με 1:44.51 αφήνοντας πίσω του τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Emmanuel Korir που ήταν τρίτος.

Στα 100μ. ο Andre DeGrasse, επίσης από τον Καναδά, με 9.74 επικράτησε απέναντι στους Αμερικάνους που “έπαιζαν” στην έδρα τους.

Τέλος, στα 200μ. σπουδαία επίδοση πέτυχε ο Αμερικάνος Noah Lyles με 19.52.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Στο ίδιο στάδιο το Παγκόσμιο

Η σειρά των Diamond League συνεχίζεται για φέτος με δύο ακόμα αγώνες στις 26 Αυγούστου στη Λωζάννη και στις 28 στο Παρίσι.

Ωστόσο, το ανακαινισμένο Hayward Field που βρίσκεται στη “μητρόπολη” του στίβου για τις ΗΠΑ, το Eugene του Oregon, ανανέωσε το ραντεβού του με τους αθλητές καθώς θα φιλοξενήσει στις 15-24 Ιουλίου του 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο