Η Molly Seidel συνέχισε τις ευχάριστες εκπλήξεις

Η 27χρονη Αμερικανίδα λίγες μέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στους ΟΑ έτρεξε σε αγώνα συγκεντρώνοντας πολλά χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο

Share

H Molly Seidel ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η μικρόσωμη Αμερικανίδα έτρεξε πανέξυπνα στον Μαραθώνιο και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου για τις ΗΠΑ.

Ήταν κάτι που και οι πιο αισιόδοξοι Αμερικάνοι δεν θα περίμεναν, καθώς η 27χρονη πήγε στο Τόκιο με ρεκόρ 2:25:13 και ελάχιστες διακρίσεις σε μικρότερες αποστάσεις.

Ωστόσο, η Molly Seidel δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει και μάλιστα ευχάριστα, ακόμα και μετά τους Αγώνες.

Λίγο μετά τη σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας της, βοήθησε στη συγκέντρωση περισσότερων από 38.000 δολαρίων για τη στήριξη των παιδιών με καρκίνο.

Ο αγώνας στο Falmouth

Όλα έγιναν στο καθιερωμένο αγώνα Falmouth Road Race 7 μιλίων στις ΗΠΑ, όπου η Seidel ήταν κατά κάποιο τρόπο το τιμώμενο πρόσωπο.

Οι διοργανωτές είχαν σκεφτεί να τη βάλουν να ξεκινήσει τελευταία, μετά από 8.000 δρομείς.

Για κάθε δρομέα που θα περνούσε θα έδιναν 1 δολάριο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τελικά η Seidel κατάφερε να αφήσει πίσω της 4.761 δρομείς με τους διοργανωτές να διπλασιάζουν το ποσό.

Συνολικά μαζί με κάποιες άλλες δωρεές το τελικό ποσό έφτασε τα 38.088 δολάρια. Το ποσό αυτό θα δοθεί σε ένα ίδρυμα που φροντίζει για τις διακοπές παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Ένα κορίτσι όλο εκπλήξεις

Γενικά θα λέγαμε πως η Molly Seidel το… έχει με τις εκπλήξεις. Το 2012, κι ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια, βγήκε 3η στο διεθνές μίτινγκ ανωμάλου δρόμου Bupa Great Edinburgh International Cross Country.

Ευρύτερα γνωστή έγινε όμως το 2020 όταν αγωνίστηκε στα trials του Ολυμπιακού Μαραθώνιου των ΗΠΑ.

Εκεί, στον πρώτο της Μαραθώνιο κατάφερε να πάρει την πρόκριση τερματίζοντας 2η κερδίζοντας και 65.000 δολάρια!

Ο δεύτερος της Μαραθώνιος θα ήταν 9 περίπου μήνες αργότερα στο Λονδίνο. Εκεί πέτυχε το ατομικό της ρεκόρ με 2:25:13 κατακτώντας την 6η θέση στο σύνολο.

Ο τρίτος της Μαραθώνιος ήταν και ο… φαρμακερός αφού ήταν στο Σαπόρο της Ιαπωνίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνας. Ακολουθώντας τακτική για σεμινάριο έφτασε στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, δίνοντας μία απρόσμενη διάκριση στην πατρίδα της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο