Επιστρέφει στο Βερολίνο ο Bekele

Share

Κι όμως, ο Kenenisa Bekele επιστρέφει στο Βερολίνο!

Ο (πρώην) αυτοκράτορας των αποστάσεων και δεύτερος πιο γρήγορος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί στον BMW Berlin Marathon!

Ο θρύλος των δρόμων αντοχής μπορεί να έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω διαφορών με την ομοσπονδία της χώρας του (για την ακρίβεια δεν αγωνίστηκε στον αγώνα επιλογής), ωστόσο, επιστρέφει στους αγώνες.

Θέλω να επιστρέψω στον BMW Berlin Marathon με πολλή ενέργεια και πολλά κίνητρα” δήλωσε ο αθλητής που στη συγκεκριμένη πόλη έχει κερδίσει δύο Παγκόσμιους τίτλους.

Επιπλέον έχει πρωτεύσει δύο φορές στην ίδια διοργάνωση το 2016 και το 2019, όπου μάλιστα είχε σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην απόσταση με 2:01:41.

Επιστροφή με κόσμο και για το Βερολίνο

Ο BMW Berlin Marathon που είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου επιστρέφει μετά την ακύρωση του 2021 με 35.000 συμμετοχές!

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι μία μεγάλη πρόκληση για τους Γερμανούς που επιζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα στους αγώνες δρόμου.

Δείτε τελευταία νέα από τη διοργάνωση

Βερολίνο, η πόλη των ρεκόρ

Το Βερολίνο και ο Berlin Marathon είναι ο αγώνας των παγκόσμιων ρεκόρ καθώς έχουν σημειωθεί 11 από το 1977 έως σήμερα.

Τα 8 από αυτά είναι στους άνδρες, ενώ τελευταίο είναι και το τρέχον ρεκόρ, αυτό του Eliud Kipchoge το 2018 με 2:01:39.

Μία χρονιά αργότερα, ο Bekele έτρεξε στην ίδια διαδρομή και διοργάνωση 2:01:41 για να αποδείξει ότι είναι εξίσου ικανός και στον Μαραθώνιο.

Βέβαια, ο 36χρονος Αιθίοπας είναι ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών, πέρα από τον Μαραθώνιο, και στα 5.000 και 10.000μ. καθώς έχασε τα Παγκόσμια ρεκόρ του από τον Joshua Cheptegei μέσα στο 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο