Η Flora Duffy χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τρίαθλο

Η 34χρονη Duffy ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Τρίαθλο των γυναικών σε μία μέρα με πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Share

Την έκπληξη έκανε η Flora Duffy από τις Βερμούδες και αναδείχθηκε χρυσή ολυμπιονίκης στο Τρίαθλο γυναικών!

Είδαμε χθες τη μεγάλη, αλλά και δύσκολη νίκη του Kristian Blummenfelt στους άνδρες. Νωρίς το πρωί της Τρίτης έγινε και ο τελικός του Τριάθλου στις γυναίκες, με την Flora Duffy να είναι η μεγάλη νικήτρια με 1:55:36.

Με αυτόν τον τρόπο η 34χρονη έγραψε ιστορία αφού έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τις Βερμούδες (είχαν ένα χάλκινο από το 1976)!

Έτσι, η νησιωτική που βρίσκεται στο Βόρειο Ατλαντικό έγινε η μικρότερη σε πληθυσμό που κατακτά ένα χρυσό μετάλλιο στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση! Οι Βερμούδες έχουν κάτι παραπάνω από 63.000 κατοίκους.

Ποια είναι η Duffy

H 34χρονη Duffy είναι μία allaround τριαθλήτρια που συμμετέχει τόσο σε ολυμπιακό Τρίαθλο όσο και σε X-Terra και Cross Triathlon. Μάλιστα το 2016 κέρδισε τα παγκόσμια πρωταθλήματα και στις τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, κάτι που είναι και η μοναδική που το έχει καταφέρει.

Ζει και προπονείται στις Βερμούδες, ενώ χρόνο περνά και στην περιοχή Boulder του Κολοράντο, όπου παλαιότερα είχε σπουδάσει.

Το βάθρο

Το βάθρο συμπλήρωσε η Βρετανίδα Georgia Taylor Brown σε 1:56:50, ενώ τρίτη ήταν η Katie Zaferes από τις ΗΠΑ.

Τον αγώνα ολοκλήρωσαν συνολικά 34 αθλήτριες, ενώ μία εγκατέλειψε και 10 αποκλείστηκαν (στο ολυμπιακό Τρίαθλο αν ένας αθλητής “φάει” στροφή από τους πρωτοπόρους σταματά).

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Τα χάλασε ο καιρός

Ο αγώνας έγινε κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες με πολύ αέρα και έντονη βροχή. Χαρακτηριστικό είναι πως έγιναν αρκετές πτώσεις στο σκέλος της ποδηλασίας.

Μάλιστα, η εκκίνηση έγινε με καθυστέρηση 15 λεπτών καθώς οι διοργανωτές περίμεναν να κοπάσει κάπως η βροχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο