Western States 100: Πολύ γρήγορες οι γυναίκες

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο, ωστόσο, οι γυναίκες ξεχώρισαν στον φετινό Western States 100

Share

Μπορεί ο Jim Walmsley να ήταν ο μεγάλος νικητής του σπουδαίου αγώνα υπεραπόστασης Western States 100, όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η νικήτρια του φετινού αγώνα.

Η Beth Pascal τερμάτισε σε 17 ώρες, 10 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα για να γίνει η 2η ταχύτερη όλων των εποχών στον αγώνα. Μάλιστα, η αθλήτρια της Salomon κατέλαβε και την 7η θέση στο σύνολο.

Ο Western States 100 είναι ένας αγώνας 100 μιλίων που κινείται σε ορεινούς δρόμους και μονοπάτια στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και έχει ψηφιστεί ως ένας από τους τρεις καλύτερους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο από δρομείς.

H Beth Pascal είναι από την Βρετανία και εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το τρέξιμο αλλά και διάφορα άλλα σπορ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τις υπεραποστάσεις. Το 2020 έτρεξε στον Μαραθώνιο της Σεβίλλης σε 2:48:06. Όταν δεν τρέχει εργάζεται ως παιδίατρος σε νοσοκομείο.

Δεκάδα με άρωμα γυναίκας

Γενικά οι γυναίκες τα πήγαν περίφημα σε αυτή τη διοργάνωση, αφού οι τρεις πρώτες κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα!

Πέρα από την Pascal, πολύ καλή ήταν η Ruth Croft της adidas που ήταν 9η στο σύνολο με 17:33:48, αλλά και η Ragna Debats της Merrell που έκλεισε τη δεκάδα αλλά και το βάθρο των γυναικών με χρόνο 17:41:13.

Δείτε περισσότερα για τον Western States 100

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο