Western States 100: 3 στα 3 για τον Jim Walmsley

Share
Από τη νίκη του Walmsley το 2019

Ο Jim Walmsley έγραψε ιστορία στον περιβόητο αγώνα Western States 100 στις ΗΠΑ.

Ο Walmsley ήταν ο νικητής στη φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Ο Αμερικάνος χρειάστηκε 14 ώρες και 46 λεπτά για να διασχίσει τα 100 μίλια της διαδρομής που περνά σχεδόν όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τον Αμερικάνο υπερμαραθωνοδρόμο που δείχνει ανίκητος στις υπεραποστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Jim Walmsley ήταν ο νικητής του αγώνα και την τελευταία φορά που έγινε ο αγώνας το 2019 με 14 ώρες, 9 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτέλεσε μεγάλο ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ, ωστόσο, ανήκε στον ίδιο από το 2018 με 14:30:04.

Jim Walmsley: Ο 3ος με 3 στα 3

Με τον τρόπο αυτό έγινε ο τρίτος που καταφέρνει να πετύχει τρεις διαδοχικές νίκες μετά τον σπουδαίο Scott Jurek, αθλητή που καταξιώθηκε με τον συγκεκριμένο αγώνα με 7 νίκες (!), και τον Tim Twietmary.

Δείτε τον τερματισμό του αλλά και μία συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά.

Ο Western States 100

Ο Western States 100 είναι από τους πιο γνωστούς αγώνες υπεραπόστασης σε trail διαδρομές. Έχει ψηφιστεί μάλιστα ως ένας από τους τρεις καλύτερους σε όλο τον κόσμο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Διοργανώνεται εδώ και 48 χρόνια, από το 1973 δηλαδή όταν και συμμετείχαν λιγοστοί δρομείς. Εξαίρεση αποτέλεσε η περσινή χρονιά καθώς ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Φυσικά είναι από τους πιο… περιζήτητους καθώς δρομείς από όλο τον κόσμο δηλώνουν συμμετοχή και ναπεριμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς υπάρχει αυστηρό όριο συμμετοχών στις 369. (Στην πραγματικότητα κληρώνονται 425 θέσεις όμως θεωρείται δεδομένη η απουσία ενός ποσοστού 15% αφού η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα δάση στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει περισσότερους δρομείς).

Είναι επίσης γνωστός για την ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή του. Στο παρελθόν κορυφαίοι Mountain runners όπως ο Kilian Zornet (2011), o Scott Jurek, αλλά και o Max King έχουν στεφθεί νικητές!

Περισσότερα για τον Western States 100

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο