23 Ιουνίου: Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Γιατί γιορτάζεται αυτή την μέρα;

Share
Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα

Η σημερινή Τετάρτη 23 Ιουνίου έχει κάτι ξεχωριστό. Έχει το προνόμιο να είναι η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, με εορτασμούς και εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.

Πότε ξεκίνησε η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το 1946, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 ετών από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, ξεκίνησε να γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα στις 6 Απριλίου. Μάλιστα έκανε πρόταση και στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε αυτός ο εορτασμός να γίνει παγκόσμιος. Η τελευταία, όμως, είχε άλλη πρόταση…

Γιατί γιορτάζεται η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα στις 23 Ιουνίου

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μίας Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας. Τελικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όρισε ημέρα για αυτόν τον εορτασμό την 23η Ιουνίου. Αυτή είναι η μέρα της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Παρίσι το 1894, με πρώτο Πρόεδρό τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα. Εκείνη την ημέρα αποφασίστηκε και η διοργάνωση των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Εκδηλώσεις στη χώρα μας

Στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με σκοπό να γνωρίσουν οι μικροί φίλοι τα Ολυμπιακά Αθλήματα.
Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23 Ιουνίου από τις 9:00-11:00 στο ΟΑΚΑ, την ίδια μέρα από τις 18:00-20:00 στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και την Παρασκευή 25 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού (18:00-20:00) και στο ΕΑΚ Ηρακλείου (18:00-20:00).

Επίσης στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο αγώνας 4o Olympic Day Run που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείου.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4rd ARTA NIGHT RUN 1881
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα στην Άρτα
Freerunning tour της Red Bull στην Λίνδο
Το project της Red Bull μας ξεναγεί στην πόλη της Ρόδου
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο