Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος: 2 Ιουνίου 2021

Μία ημέρα που γιορτάζει το τρέξιμο

Share
Ymittos Global Running Day 2021 λογότυπο

Είναι γεγονός ότι εμείς οι δρομείς σκεφτόμαστε το τρέξιμο κάθε μέρα του χρόνου. Από το πρωί που ξυπνάμε έως το βράδυ που επιστρέφουμε στο σπίτι μας πολλές μας σκέψεις γυρίζουν στην επόμενή μας προπόνηση, ή στο επόμενο δρομικό μας στόχο.
Υπάρχει, όμως, μία μέρα που είναι αφιερωμένη σε εμάς και φέτος είναι η 2 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος.

Η αρχή μίας δρομικής γιορτής

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Τετάρτη του Ιουνίου που φέτος πέφτει στις 2 Ιουνίου.

Η γιορτή ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2009 σαν Εθνική Γιορτή Τρεξίματος και από το 2016 πήρε παγκόσμια διάσταση. Εκείνη τη χρονιά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είχε ορίσει την 1η Ιουνίου για την ημέρα εορτασμού του αθλήματος για την πόλη και δεν ακολούθησαν μόνο οι άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά όλος ο κόσμος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αυτό το πρώτο event περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι από 177 χώρες κατέγραψαν τη δραστηριότητά τους στην ειδική ιστοσελίδα https://globalrunningday.org/

To 2017 έρχεται η καταξίωση αυτής της μέρας από την IAAF, ενώ το 2018 ο σύλλογος New York Road Runners, που είναι ο δημιουργός του event, γιόρτασε την 60η του επέτειο στη γραμμή του τερματισμού.

Από το 2019 πάρα πολλοί σύλλογοι συμμετείχαν στους εορτασμούς διοργανώνοντας δικά τους ανεξάρτητες δρομικές εκδηλώσεις με το τρέξιμο να έχει την τιμητική του σε όλον τον κόσμο.

Το 2020 η ημέρα γιορτάστηκε διαδικτυακά.

Τρέξε 1 μίλι και γιόρτασε το τρέξιμο

Και για το 2021 οι διοργανωτές του https://globalrunningday.org/ συνεχίζουν διαδικτυακά δίνοντας στους δρομείς σε όλον τον κόσμο την ευκαιρία να τρέξουν δωρεάν στο event του 1 μιλίου από τις 1 έως τις 6 Ιουνίου.

Περισσότερη κίνηση

Από την πρώτη στιγμή που αυτή η μέρα θεσπίστηκε ο σκοπός είναι να τονίσει την αξία της κίνησης. Η μέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους τα θετικά του τρεξίματος για τη σωματική ευεξία και υγεία μας, κάτι που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Σίγουρα η πανδημία έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς σε όλον τον κόσμο να ξεκινήσουν το τρέξιμο και ελπίζουμε να είναι μία συνήθεια που θα μείνει και μετά από αυτή.

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
O ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος στον Μαραθώνιο Ρόδου
Οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των μελών του στη Ρόδο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο