adidas 4DFWD

Το νέο μοντέλο που σε πηγαίνει μπροστά

Share
Adidas 4DFWD

Η adidas παρουσιάζει το νέο adidas 4DFWD και κάνει το επόμενο βήμα στην, βασισμένη σε data, καινοτομία της 3D printed ενδιάμεσης σόλας, η οποία είναι σχεδιασμένη για να πηγαίνει το τρέξιμό σου μπροστά. Συνδυάζοντας τα δεδομένα αθλητών σε βάθος ετών με τη μοναδική τεχνολογία του 3D printing, το νέο adidas 4DFWD δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους runners μία εντελώς καινούρια εμπειρία στο τρέξιμο.  

Τεχνολογία αιχμής

Τα τελευταία 4 χρόνια, η adidas έχει αναπτύξει, σε συνεργασία με την Carbon, την τεχνολογία της 4D ενδιάμεσης σόλας με πλέγμα. Έτσι, συνδυάζοντας τα δεδομένα αθλητών με την τεχνολογία Digital Light SynthesisTM της Carbon για τη δημιουργία 3D printed ενδιάμεσης σόλας υψηλής ακριβείας, τα 4D παπούτσια της adidas είναι μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία αιχμής, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει την ενδιάμεση σόλα με βάση συγκεκριμένα μοτίβα κίνησης, έτσι ώστε οι αθλητές να απολαμβάνουν απόδοση ακριβείας σε κάθε τους βήμα. 

Και γεννήθηκε η νέα σόλα

Δημιούργημα αυτής της διαδικασίας είναι η νέα ενδιάμεση σόλα με πλέγμα, adidas 4DFWD. Επιλέχθηκε μεταξύ των 5 εκατομμύρια πιθανών δομών πλέγματος και κατασκευάστηκε από 39% βιολογικά υλικά. Το FWD CELL, έχει κωδικοποιηθεί έτσι ώστε να συμπιέζεται προς τα εμπρός σε κάθε κατακόρυφη πρόσκρουση. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές ενδιάμεσης σόλας 4D, η adidas 4DFWD παράγει τρεις φορές μεγαλύτερη κίνηση προς τα εμπρός, όταν δέχεται κατακόρυφο φορτίο, σε εργαστηριακές συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η μέγιστη δύναμη πέδησης που νιώθει ο αθλητής κατά την διάρκεια του τρεξίματος να μειώνεται κατά μέσο όρο 15%, διότι η ενδιάμεση σόλα ανακατευθύνει αυτές τις κατακόρυφες δυνάμεις πρόσκρουσης σε οριζόντια κίνηση προς τα εμπρός, εξοικονομώντας ενέργεια αντίστοιχη με την ενδιάμεσες σόλες Ultraboost, σε εργαστηριακές συνθήκες.

Adidas 4DFWD shoe

Το adidas 4DFWD δοκιμάστηκε σε ευρέως με μια σειρά βιομηχανικών μεθόδων στο Πανεπιστήμιο του Calgari, το οποίο ανέλυσε διάφορους τομείς, όπως η κίνηση προς τα εμπρός, η  δύναμη πέδησης και η εξοικονόμηση ενέργειας. Στη συνέχεια, δοκιμάστηκε από δρομείς της adidas σε όλον τον κόσμο, μέσω μιας τοπικής ομάδας ανάπτυξης της Γερμανίας και μιας προσεκτικά επιλεγμένης ομάδας υψηλού επιπέδου στις Η.Π.Α. Επίσης, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή δοκιμή της νέας τεχνολογίας.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του νέου adidas 4DFWD:

  • ΠΛΕΓΜΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΟΛΑΣ: Κατασκευασμένο από 39% βιολογικά 3D υλικά, προσφέρει 23% περισσότερη προστασία και παράγει πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερη κίνηση προς τα εμπρός, σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές 4D ενδιάμεσης σόλας, όταν δέχεται κατακόρυφο φορτίο, κατά τις εργαστηριακές δοκιμές.
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΟΛΑΣ: Το μοναδικό FWD CELL μετατρέπει την ενέργεια από την πρόσκρουση κάθε βήματος σε κίνηση προς τα εμπρός.
  • PRIMEKNIT+ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ: Χρησιμοποιώντας δεδομένα που έχουν καταγραφεί σε διάρκεια ετών, το PRIMEKNIT+ άνω μέρος έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει τέλεια σε συνδυασμό με την ενδιάμεση σόλα adidas 4DFWD, υποστηρίζοντας τον δρομέα σε κάθε κίνηση προς τα εμπρός, εφαρμόζοντας στο πόδι του σαν κάλτσα, ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπει να αναπνέει ελεύθερα.
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΛΑ: Η εξωτερική σόλα από καουτσούκ είναι σχεδιασμένη να δουλεύει αρμονικά με την ενδιάμεση σόλα adidas 4DFWD, προσφέροντας υψηλού επιπέδου πρόσφυση.  
  • ΒΑΡΟΣ: 333 γρ. (νούμερο UK 8.5)

Το adidas 4DFWD θα κυκλοφορήσει σε τρεις αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής έκδοσης Tokyo Collection, η οποία θα είναι το βασικό παπούτσι για τους αθλητές στο podium, φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το adidas 4DFWD είναι ήδη διαθέσιμο σε μαύρη και κόκκινη απόχρωση σε περιορισμένες ποσότητες.

Στην Ελλάδα θα το βρείτε αποκλειστικά σε επιλεγμένα Intersport Stores και στο www.intersport.gr.

Η έκδοση Tokyo Collection θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιουλίου στο www.adidas.gr, πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία της στις 12 Αυγούστου.

Μάθετε περισσότερα στο: adidas.gr/4D.

Ακολουθήστε τη συζήτηση στο  Instagram, Facebook και Twitter χρησιμοποιώντας το #adidas4DFWD και @adidasrunning

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο