4ος Atromitos Race Sifnos 2021

Ειδικές τιμές early bird έως τις 31 Μαΐου

Share
Atromitos Sifnos

Έως τις 31 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες του αγώνα 4ος Atromitos Race Sifnos 2021 να κλείνουν την εγγραφή τους με ειδική τιμή early bird. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης με χρήσιμες πληροφορίες:

«Στις 2, 3 και 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σίφνου τριήμερη αθλητική εκδήλωση με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου, η οποία θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • 4 διαφορετικά αγωνίσματα Οpen Water κολύμβησης, στο μοναδικό υδάτινο περιβάλλον της Σίφνου. PICCO Open Water 1200m, MARGIE Open Water 2000m, SILVIA Open Water 3000m, Open Water 5000m
  • Αγώνα ορεινού τρεξίματος, Trail Run 12500m. Απομονωμένες παραλίες, ένας ελαιώνας με κτίσμα 300 ετών, το μοναστήρι του προφήτη Ηλία στο υψηλότερο σημείο του νησιού σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.
  • Aγώνα δρόμου 5000m, μία διαδρομή με 30 μέτρα υψομετρικής διαφοράς που περνά μέσα από τα δρομάκια, τους χωματόδρομους και τον κεντρικό δρόμο του Πλατύ Γιαλού.
  • Νυχτερινό ορεινό αγώνα (vertical) ανάβασης 3100 μέτρων με 450 μέτρα θετική υψομετρική, μοναδικό στην κατηγορία του.
  • Νυχτερινό κολυμβητικό αγώνα άνευ συναγωνισμού, μοναδικό στην κατηγορία του αφού η εκκίνηση δίνεται το βράδυ και η σήμανση της διαδρομής αποτελείται από φωτάκια ανά 2 μέτρα στον αμμώδη βυθό. Ακολουθεί Beach Party!!!
  • Τουρνουά Beach Volley
  • Αγώνα κολύμβησης και τρεξίματος για τους ατρόμητους μικρούς μας φίλους (κάτω των 13 ετών).
Atromitos Sifnos

Χρονομέτρηση, ηλικιακές κατηγορίες και βραβεία

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν τερματισμό εντός των χρονικών ορίων (αναρτώνται στο website της διοργάνωσης) που έχει θέσει η διοργάνωση για κάθε αγώνισμα, θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού (δεν θα λάβουν μετάλλιο στα αγωνίσματα άνευ συναγωνισμού).

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα λάβουν έπαθλα. Επιπλέον θα βραβευτεί ηλιακή κατηγορία άνω των 58 χρονών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση οποιασδήποτε κατηγορίας είναι η ύπαρξη άνω των τριών (3) συμμετοχών.

Σημεία εκκίνησης αγώνων

Οι εκκινήσεις θα δοθούν στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού, με εξαίρεση την εκκίνηση 3,000 και 5000 μέτρων του Σαββάτου 3 Ιουλίου που θα γίνει από την παραλία Αποκοφτό (Χρυσοπηγή) με τερματισμό την παραλία του Πλατύ Γιαλού.

Η ορεινή διαδρομή θα χρησιμοποιήσει μέρος του δικτύου μονοπατιών Sifnos trails και συγκεκριμένα θα κάνει δεξιόστροφα την κυκλική διαδρομή 4 (Πλατύς Γιαλός – Φυκιάδα – Προφήτης Ηλίας – Πλατύς Γιαλός)
https://sifnostrails.com/portfolio-items/4-cedars-olive-trees-and-the-sea/.

Ο δρομικός αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιήσει την προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Πλατύ Γιαλού και ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής.

Τέλος η εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα ανάβασης 3100 μέτρων θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) και τερματισμό το μοναστήρι του προφήτη Ηλία (Αψηλός).

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Τους αγώνες θα πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-race

Facebook: Atromitos Race

Instagram: Raceatromitos

*Η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ διοργανώνει τρεις αγώνες τον χρόνο. Οι αγώνες αφορούν στα αθλήματα της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, στους δρομικούς και ορεινούς αγώνες τρεξίματος και στους αγώνες τρεξίματος υπεραποστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται, ο επιτυχημένος αγώνας Atromitos Race στην Σίφνο που έχει διοργανωθεί για 3 συνεχόμενες χρονιές (2018, 2019 και 2020).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.fearlessevents.gr/el/ .

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο