Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Μ90

Χρόνοι για αυστηρά άνω των 90 ετών

Share
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 4x400m για την κατηγορία M90
ΦΩΤΟ: Tooku Nippo

Ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Μ90 έσπασε πριν από λίγες μέρες. Όχι δεν ήταν κάποιος αθλητής από αφρικανική χώρα με ολυμπιακούς τίτλους και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στην κατηγορία M90 στο αγώνισμα των 4×400μ. με τους Ιάπωνες Tsuruga Matashiro (91 ετών), Yuzo Kudo (92 ετών), Kozo Mitsuya (90 ετών) και Hiroo Tanaka (90 ετών) να τρέχουν την απόσταση σε 8:49:01, τερματίζοντας τρία λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το προηγούμενο ρεκόρ.

Το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ Μ90 ανήκε στους Αμερικανούς Charles Ross, Orville Rogers, Roy Englert και Charles Boyle όπου είχαν πετύχει 12:41.69 το 2014 στη διοργάνωση USATF Masters Championships στο Winston-Salem.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στην Ιαπωνία στη διοργάνωση Aomori Masters Athletics Record Meeting την περασμένη Κυριακή 23 Μαΐου.

Ο Tanaka, ο δρομέας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, δήλωσε μετά το σπουδαίο τους κατόρθωμα ότι καθένας είναι ικανός να πετύχει καλά αποτελέσματα με την καθημερινή προπόνηση.

Επόμενοι στόχοι…

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα συνεχίζει να προπονείται και ο επόμενος στόχος του είναι να κάνει νέο ρεκόρ στην κατηγορία M95 όταν φτάσει σε εκείνη την ηλικία.

Και εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσουν με την ίδια ενέργεια!

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Δείτε ένα παλαιότερο ρεκόρ σε αυτήν την κατηγορία από το 2019 και τον κλειστό στίβο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο