Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Μ90

Χρόνοι για αυστηρά άνω των 90 ετών

Share
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 4x400m για την κατηγορία M90
ΦΩΤΟ: Tooku Nippo

Ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Μ90 έσπασε πριν από λίγες μέρες. Όχι δεν ήταν κάποιος αθλητής από αφρικανική χώρα με ολυμπιακούς τίτλους και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στην κατηγορία M90 στο αγώνισμα των 4×400μ. με τους Ιάπωνες Tsuruga Matashiro (91 ετών), Yuzo Kudo (92 ετών), Kozo Mitsuya (90 ετών) και Hiroo Tanaka (90 ετών) να τρέχουν την απόσταση σε 8:49:01, τερματίζοντας τρία λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το προηγούμενο ρεκόρ.

Το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ Μ90 ανήκε στους Αμερικανούς Charles Ross, Orville Rogers, Roy Englert και Charles Boyle όπου είχαν πετύχει 12:41.69 το 2014 στη διοργάνωση USATF Masters Championships στο Winston-Salem.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στην Ιαπωνία στη διοργάνωση Aomori Masters Athletics Record Meeting την περασμένη Κυριακή 23 Μαΐου.

Ο Tanaka, ο δρομέας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, δήλωσε μετά το σπουδαίο τους κατόρθωμα ότι καθένας είναι ικανός να πετύχει καλά αποτελέσματα με την καθημερινή προπόνηση.

Επόμενοι στόχοι…

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα συνεχίζει να προπονείται και ο επόμενος στόχος του είναι να κάνει νέο ρεκόρ στην κατηγορία M95 όταν φτάσει σε εκείνη την ηλικία.

Και εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσουν με την ίδια ενέργεια!

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Δείτε ένα παλαιότερο ρεκόρ σε αυτήν την κατηγορία από το 2019 και τον κλειστό στίβο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Freerunning tour της Red Bull στην Λίνδο
Το project της Red Bull μας ξεναγεί στην πόλη της Ρόδου
4rd ARTA NIGHT RUN 1881
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα στην Άρτα
Μιχάλης Κούσης, ο άνθρωπος που άλλαξε τις μεγάλες αποστάσεις
Αφιέρωμα στον σημαντικότερο Έλληνα μαραθωνοδρόμο
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο