Με επιτυχία το test event του Ολυμπιακού Μαραθώνιου στην Ιαπωνία

Ο Ημιμαραθώνιος του Sapporo που αποτελούσε και το test event για τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο έγινε με επιτυχία την Τετάρτη.

Share

Με επιτυχία έγινε ο Ημιμαραθώνιος του Sapporo στην Ιαπωνία που αποτελούσε το test event του Ολυμπιακού Μαραθώνιου για το Τόκιο 2021.

Ο αγώνας έγινε στο πρώτο μισό της διαδρομής που θα φιλοξενήσει την ολυμπιακή διαδρομή σε χώρους του Πανεπιστημίου Hokkaido University.

Μεγάλοι νικητές ήταν η Γιαπωνέζα Mao Ichiyama με 1:08:28 και ο Κενυάτης Hillary Kipkoech με 1:00:46.

Και οι δύο νικητές πέτυχαν νέα ατομικά ρεκόρ, όπως και πολλοί ακόμα συμμετέχοντες κάτι που δείχνει πως όντως η διαδρομή είναι “γρήγορη” παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν κυρίως στην αρχή του αγώνα.

Δες εδώ ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για Ημιμαραθώνιο

Το Sapporo είναι η μεγαλύτερη πόλη βορειότερα από το Τόκιο και βρίσκεται στο νησί Hokaddo. Μετρά σχεδόν 2 εκ. κατοίκους, ενώ απέχει σχεδόν 800χλμ. από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο Ολυμπιακός Μαραθώνιος μεταφέρθηκε στο Sapporo καθώς στο Τόκιο οι καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι δεν είναι ιδανικές για αγώνα τέτοιας διάρκειας.

Δείτε τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη επίδοση από την Gudaf Tsegay στα 1.500μ.
Διαπρέπει σε όλες τις αποστάσεις
POWERADE B2Run Aθens 2025: Άνοιγμα εγγραφών
Η απόλυτη εταιρική πρόκληση έρχεται στο ΟΑΚΑ!
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ. κλειστού από τον Grant Fisher
Ακόμα ένα ρεκόρ από τον Αμερικάνο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο