Νέα μέτρα: Οι δρομείς του 6 είναι παρελθόν

Καταργούνται τα sms για μετακίνηση και άθληση

Share

Η στιγμή έφτασε. Γιατί έχουμε νέα μέτρα όπου οι δρομείς του 6 είναι παρελθόν. Από την Παρασκευή 14 Μαΐου αφήνουμε τα κινητά μας – και την ταυτότητά μας – στο σπίτι και τρέχουμε… ελεύθερα.

Η ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαΐου όπου αποφασίστηκε η κατάργηση των sms για μετακίνηση (ανάμεσά τους και το 6 για άθληση).

Οι δρομείς του 6 είναι παρελθόν, πλέον, αν και αυτό που ευχόμαστε να συνεχίσει και να γίνει συνήθεια, για όσους ξεκίνησαν μέσα στην πανδημία, για άθληση και γενικότερα για περισσότερη κίνηση.

Περισσότερη ελεύθερη ώρα

Με το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων αλλάζει και το ωράριο κυκλοφορίας. Έτσι θα μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα από τις 5:00 το πρωί ως και τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα. Σίγουρα ευχάριστα νέα για όσους είναι νυχτερινοί τύποι και κάνουν τις προπονήσεις τους αργά το βράδυ, καθώς έτσι θα έχουν περισσότερες ώρες ελεύθερες. Ελπίζουμε, βέβαια, για την πλήρη κατάργηση αυτής της απαγόρευσης.

Μετακίνηση εκτός νομού

Αν εκεί που κάθεσαι στην Αθήνα ή στην πόλη σου και βλέπεις τη μπουγάδα του γείτονα και φαντάζεσαι τρέξιμο στην κορυφή κάποιου βουνού ή δίπλα στη θάλασσα σε κάποιο νησί από την Παρασκευή 14 Μαΐου μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα. Η μετακίνηση εκτός νομού ανοίγει και μπορείς να μετακινηθείς προς την ηπειρωτική Ελλάδα (με σύσταση αρνητικού self, rapid ή μοριακού τεστ) ή στη νησιωτική χώρα (υποχρεωτικά με self, rapid ή μοριακού τεστ*). Από την τελευταία κατηγορία εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά τη 2η δόση) και όσοι έχουν αποδεικτικό νόσησης. Ετοίμασε βαλίτσες!

Άνοιγμα γυμναστήριων

Ενώ περιμέναμε για το άκουσμα της ημερομηνίας για το άνοιγμα των γυμναστηρίων την ίδια μέρα κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Σύμφωνα, όμως, με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 13 Μαΐου για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων ο προγραμματισμός θέλει τα γυμναστήρια ανοιχτά από τις 31 Μαΐου.
Αναμένουμε περισσότερα σε επόμενες ενημερώσεις, όπως και τους κανόνες που θα ισχύσουν στα γυμναστήρια.

* 72 ώρες για το μοριακό τεστ, ή 24 ώρες για τα rapid ή self τεστ πριν τη στιγμή μετακίνησης εκτός νομού.

Για να δείτε προγράμματα προπόνησης για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο