Τον Αύγουστο το SNF Nostos

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας περιμένει όλους κοντά του

Share

Από τις 25 ως τις 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί φέτος το SNF Nostos το φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που παραδοσιακά διεξάγεται τον Ιούνιο. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο η ανθρωπότητα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία, η οποία, συγχρόνως, μπορεί να αναδειχθεί σε μια ευκαιρία για την επιστήμη και την τεχνολογία να αποδείξουν την αξία τους.* 

Με τη βοήθεια της επιστήμης και των εμβολίων, η ανθρωπότητα προσπαθεί σιγά σιγά να ορθοποδήσει. Την ίδια στιγμή, όσο κι αν η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σε όλες τις εκφάνσεις τους, μπήκαν στην καθημερινότητά μας δυναμικά το προηγούμενο διάστημα, είναι πια σαφές πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη επαφή. 

Αποφασίσαμε, λοιπόν, κόντρα στην επιθυμία μας να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας κάθε Ιούνιο, να μην διοργανώσουμε φέτος το SNF Nostos στις 23-27 Ιουνίου, όπως αρχικά προγραμματίζαμε. Γιατί, πολύ απλά, δεν θα μπορούσαμε, όπως δείχνουν τα δεδομένα σήμερα, να γιορτάσουμε μαζί σας από κοντά. Και είναι αυτή η άμεση επαφή που μας έχει λείψει πιο πολύ και που θέλουμε να ξαναζήσουμε.  

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό πως σε ολόκληρο το πλανήτη θρηνήσαμε και συνεχίζουμε να θρηνούμε πολλά θύματα λόγω της πανδημίας και θέλουμε να σταθούμε δίπλα και σε εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους συλλυπηθούμε. Ακόμα όμως και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε ακόμα, έχουμε κατανοήσει πως η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να συνεχίζει. Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι πως η κατάσταση στο υγειονομικό μέτωπο θα βελτιωθεί αισθητά το επόμενο διάστημα. 

Διατηρούμε την ελπίδα, λοιπόν, πως θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το SNF Nostos κανονικά και στην πλήρη μορφή του, όπως πάντα με όλους εσάς κοντά μας, στα τέλη Αυγούστου (25-29/8/2021), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Και όπως προαναγγέλλει και το θέμα του φετινού συνεδρίου μας, ευελπιστούμε πως ως τότε η ανθρωπότητα θα έχει επανέλθει και θα μπορεί να συνομιλήσει επί ίσοις όροις με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, αποδεικνύοντάς μας πως, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και η φύση μας παραμένει ανθρώπινη. 

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλη την ομάδα του ΙΣΝ, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, τους καλλιτέχνες, τους συμμετέχοντες στο SNF Nostos Conference, και όλους εσάς, για την κατανόηση, την ευελιξία, και την επιμονή με την οποία εργαζόμαστε όλοι μαζί για να γίνει το 2021 SNF Nostos πραγματικότητα – χειροπιαστή!

Ανυπομονούμε να σας έχουμε όλους κοντά μας τον Αύγουστο. Ναι μεν, στο τέλος του καλοκαιριού αυτή τη φορά, αλλά στην απαρχή –ελπίζουμε– μια νέας μέρας για την ανθρωπότητα. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, από όλους μας στο ΙΣΝ

“Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη” είναι το θέμα του φετινού SNF Nostos Conference που διατρέχει και όλο το φάσμα του SNF Nostos.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ατομικό ρεκόρ ο Κώστας Γκελαούζος στο Βερολίνο
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή
Ποια είναι η Assefa Tigist
Γνωρίστε τη μεγάλη νικήτρια του BMW Berlin Marathon 2022
Koufalia Hill Run «Δήμητρα Ιορδανίδου»
Οι νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο