Παγκόσμιο ρεκόρ η Ruth Chepngetich στον Ημιμαραθώνιο

Εντυπωσιακή επίδοση από την Κενυάτισσα στην Κωνσταντινούπολη

Share

Ένα απίστευτο Παγκόσμιο ρεκόρ επεφύλασσε ο Ημιμαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Κυριακής!

Η Ruth Chepngetich σημείωσε μία ασύλληπτη επίδοση με 1:04:01 κι έγινε η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η κούρσα της ήταν εντυπωσιακή ενώ κατάφερε να αφήσει πίσω της σπουδαία ονόματα.

Η Chepgnetich με το 1:04:01 συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ για περίπου μισό λεπτό, το οποίο ανήκε στην Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία. Έτσι, η Κένυα πήρε πίσω ακόμα ένα Παγκόσμιο ρεκόρ…

Να θυμίσουμε πως στις γυναίκες υπάρχουν δύο διαφορετικά Παγκόσμια ρεκόρ, ένα για μεικτό αγώνα, όπου δηλαδή συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες, καθώς και για κούρσες όπου υπάρχουν μόνο γυναικείες συμμετοχές. Ο αγώνας της Κωνσταντινούπολης ήταν μεικτός.

Σε ό,τι αφορά την 26χρονη Κενυάτισσα, αυτή έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία 3 χρόνια. Μετά τη νίκη της στον Μαραθώνιο του Ντουμπάι με ρεκόρ 2:17:07, λίγους μήνες αργότερη στην Ντόχα στέφθηκε και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην απόσταση.

Στο παλμαρέ της έχει αρκετές νίκες και στον Ημιμαραθώνιο, καθώς και σε διεθνείς αγώνες Μαραθώνιου, ενώ έχει κερδίσει δύο φορές τον Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης.

Παγκόσμιο ρεκόρ από τον πουθενά η Beth Potter. Μία μεγάλη επίδοση για την 29χρονη Βρετανίδα σε αγώνα 5χλμ. σε άσφαλτο που όμως πιθανόν δεν θα αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο ρεκόρ. Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ.

Δείτε τα τελευταία λεπτά της προσπάθειάς της

Στους άνδρες, μεγάλος νικητής ήταν ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ, Kibiwot Kandie. Ο Κενυάτης επικράτησε με 59:35 αφήνοντας δεύτερο για μία ακόμα φορά τον Geoffrey Kamworor.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Kamworor μετά το ατύχημα που είχε όταν χτυπήθηκε από μοτοσυκλέτα την ώρα της προπόνησης στο δρόμο στην περιοχή Ελντορέτ, στην Κένυα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο