Lockdown. Τι ισχύει για την άθληση

Αλλάζουν τα δεδομένα στη μετακίνηση για άθληση με τον κωδικό 6

Share

Οι νέες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην άσκηση περιλαμβάνουν τους εξής περιορισμούς:

  • Η μετακίνηση με κωδικό 6 επιτρέπεται ΜΟΝΟ για όσους είναι πεζοί ή κινούνται με ποδήλατο. Aπαγορεύεται, δηλαδή, η μετακίνηση με όχημα (αυτοκίνητο ή μηχανάκι) με σκοπό την άσκηση.
  • Οι οργανωμένοι χώροι άθλησης (Στάδια, Αθλητικά πάρκα, οργανωμένα πάρκα κλπ.) θα είναι κλειστά για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως “βαθιά κόκκινες”. Ωστόσο, η διευκρινιστική ΚΥΑ που βγήκε σήμερα περιπλέκει κάπως τα πράγματα οπότε δεν είναι ακόμα σαφές αν τα Στάδια θα είναι κλειστά ή ανοιχτά και με ποιους όρους!

Με λίγα λόγια θα πρέπει να επιστρέψουμε στη λογική της καραντίνας που ζήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή, σε ό,τι αφορά την άθληση. Δηλαδή να ξεκινάμε και να ολοκληρώνουμε τις προπονήσεις μας τρέχοντας από και προς την οικία μας και σε περιορισμένο ακτίνα.

Δες εδώ πώς να οργανώσεις την προπόνηση σου με τα νέα δεδομένα

Ωράριο κυκλοφορίας

Αναπροσαρμογή υπάρχει και στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί
  • Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Το μόνο θετικό μέτρο, είναι πως για τις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις από τις 19:00 και όχι από τις 18:00 όπως ίσχυε τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου και θα έχουν ισχύ ως και την Τρίτη 16 Μαρτίου. Εξαίρεση αποτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Μαρτίου.

Δες τον χάρτη των περιοχών υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα

Οι ανακοινώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο