Πάνοπλη η Κένυα στο Τόκιο

Δεν λείπουν φυσικά ο Eliud Kipchoge και η Brigid Kosgei – Πολύ δυνατές ομάδες και σε άνδρες και σε γυναίκες

Share

Είναι σίγουρα η πιο δυνατή ομάδα, ίσως μαζί με την Αιθιοπία, για τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο.

Η Κένυα ανακοίνωσε τους τέσσερις άνδρες και τις τέσσερις γυναίκες δρομείς που θα την εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στους άνδρες ήταν γνωστό πως πρώτος και καλύτερος θα ήταν ο Eliud Kipchoge, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τον Amos Kipruto (2:03:30) και τον Lawerence Cherono (2:03:04), ενώ ο τέταρτος της παρέας θα είναι ο Vincent Kipchumba, δεύτερος στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το περασμένο φθινόπωρο.

Στις γυναίκες η ομάδα φαίνεται πανίσχυρη αφού περιλαμβάνει την Peres Jepchirchir, η οποία έκανε μία φοβερή χρονιά, την Ruth Chepngétich, την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Brigid Kosgei καθώς και την ταχύτατη, Vivian Cheruiyot.

H 27χρονη Jepchirchir ήταν νικήτρια πριν λίγους μήνες στην Βαλένθια με 2:17:16, η επίσης 27χρονη Chepngetich έχει ρεκόρ 2:17:06 από το 2019, η Vivian Cheruiyot 2:18:31, ενώ η Kosgei είναι η πιο γρήγορη όλων των εποχών με το απίθανο 2:14:04 που σημείωσε στο Σικάγο το 2019.

Μάλιστα, οι αθλητές της κενυατικής ολυμπιακής ομάδας θα προπονηθούν από τον Μάρτιο σε ένα κλειστό προπονητικό κέντρο κοντά στο Ελντορέτ ώστε να είναι πιο προστατευμένοι από τον κορωνοϊό.

Το προπονητικό κέντρο “φούσκα” όπως πλέον συνηθίζεται να λέγεται κάθε κλειστή εγκατάσταση θα φιλοξενήσει και αθλητές από διάφορα αθλήματα που θα αγωνιστούν στο Τόκιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο