35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού

Δείτε το πρόγραμμα και τη startlist

Share

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ένα πρωτάθλημα που δε θα θυμίζει σε πολλά, σε όσα έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αποτελεί ακτίδα φωτός σε ένα γενικά δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του covid-19.

Η 35η στάση στην ιστορία της διοργάνωσης χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από τον περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών στον αγωνιστικό χώρο και την απουσία του κόσμου στις εξέδρες, ωστόσο θα αποτελέσει και φέτος τη δυνατή στάση της σεζόν, των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας μας.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) θα έχουν τον πρώτο λόγο στους δρόμους ταχύτητας, αφού προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις στο εξωτερικό. Ο περσινός νικητής της απόστασης, πριν λίγες ημέρες έτρεξε τα 60 μ. σε 6.64 στο Ντόρτμουντ και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό του 6.62 και να διεκδικήσει μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Στους βατήρες των 60 μ. θα κάτσουν και οι Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Βροντινός (ΠΑΟΚ) με φετινά ρεκόρ 6.81 και 6.86 αντίστοιχα.

Η Σπανουδάκη έχει ξεπεράσει τον εαυτό της με το 7.27 στο Βερολίνο και στον αυριανό αγώνα φαίνεται πως θα επιστρέψει στην κορυφή του αγωνίσματος στη χώρα μας, μετά τη περσινή της απουσία. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) που έχει πετύχει 7.35 και απαλλαγμένη πλέον από το άγχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού αναμένεται να είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική.

Την πρώτη της κούρσα στη χρονιά στα 60 μ. θα κάνει και η Κέλλυ Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας), που έχει ως στόχο μια καλή παρουσία και στα 60 μ. εμπόδια. Εκεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) θέλει να κυνηγήσει χρόνους κάτω από το φετινό της 8.35 και να βρεθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Στα 60 μ. εμπ. θα συμμετάσχει και η Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα όταν τραυματίστηκε στη διάρκεια της χειμερινής του προετοιμασίας στην Κύπρο. Παρόλα αυτά ο κορυφαίος Έλληνας εμποδιστής, θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα τόσο στα 60 μ. όσο και στα 60 μ. εμπ., έστω κι αν ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε, ενώ στα 200 μ. των Ανδρών, ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο και να τον συνδυάσει με μια ανάλογα καλή επίδοση.

Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων) για μία ακόμη χρονιά κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στη χειμερινή σεζόν και θα το επιβεβαιώσει και στη φετινή διοργάνωση διεκδικώντας την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο κλειστού στα 400 μ. από το 2016 κι έπειτα και το πρώτο της νταμπλ στη διοργάνωση. Η Βασιλείου έχει τρέξει φέτος τα 200 μ. σε 23.51 (ατομικό ρεκόρ), ενώ στα 400 μ. έχει σημειώσει 52.96 και δείχνει ικανή να απειλήσει το ατομικό της 52.91.

Τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση αποφάσισε ακυρώσει η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ), που επέλεξε να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της στον κλειστό στίβο, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στα 400 μ. ξεχωρίζει ακόμη η νικήτρια στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), αλλά και η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) και Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ). Στα 400 μ. των ανδρών ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Ξενιδάκη (Σητειακός) και Νάκου (ΓΣ Τρικάλων).

Ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) θα διεκδικήσει το έκτο νταμπλ της καριέρας του, αφού θα πάρει θέση εκκίνησης τόσο στα 1.500 μ., αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κάνει κούρσα και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο έμπειρος δρομέας θα συμμετάσχει και στα 3.000 μ., εκεί όπου θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον Μάριο Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), δεύτερο πριν ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση. Στα 800 μ. ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα κυνηγήσει την πρώτη του κούρσα στη σεζόν, κάτω από το 1.49.00.

Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση στη Βιέννη, όπου πέτυχε ατομικό στα 800 μ. και παράλληλα σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Τορούν. Η αθλήτρια θα τρέξει και στα 1.500 μ., εκεί όπου θα συμμετάσχει και η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), που ευελπιστεί σε επιδόσεις που θα της δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Στα 3.000 μ. ξεχωρίζουν οι Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης), Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) και Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

Για να δείτε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε τη startlist σε όλα τα αγωνίσματα πατήστε παρακάτω.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 17.00- 19.00, την Παρασκευή (12/2) από το διαδικτυακό κανάλι ΕΡΤSport3 και το Σάββατο (13/2) από την ΕΡΤ3. 

Πηγή: segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο