Την Κυριακή το The Marathon Project, εκτός η Pappas

Δείτε τις κορυφαίες συμμετοχές, τις ελπίδες των διοργανωτών, αλλά και την απόσυρση της συμμετοχής της Alexi Pappas

Share

Το πρωί της Κυριακής για τις ΗΠΑ (10:00π.μ), νωρίς το απόγευμα για εμάς, στην περιοχή Σάντλερ στην Αριζόνα των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο The Marathon Project.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον τελευταίο μεγάλο αγώνα Μαραθώνιου για το 2020 – δυστυχώς από τους λίγους – που θα πραγματοποιηθεί κάτω από ειδικές συνθήκες μόνο για ελίτ δρομείς.

Οι Αμερικάνοι περιμένουν αυτόν τον αγώνα για να βγάλουν… το άχτι τους, ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που αναμένονται αλλά και η ομαλότατη διαδρομή έχουν ανοίξει την όρεξη για μεγάλες επιδόσεις.

Το κυνήγι του 2:10
Στους άνδρες, μπορεί ο πιο γρήγορος βάση τον ατομικών ρεκόρ να είναι ο Amanuel Mesel από την Ερυθραία με 2:08:17, ωστόσο, οι Αμερικάνοι αναμένουν με αγωνία την απόδοση των συμπατριωτών τους, φιλοδοξώντας για αρκετές επιδόσεις κάτω από το 2:10.
Τα σημαντικότερα χαρτιά τους είναι ο Jared Ward (2:09:25), ο Scott Fauble (2:09:09), ο Matt McDonald (2:11:10), ο Scott Smith (2:11:14) καθώς και πέντε ακόμα που έχουν ατομικά ρεκόρ κάτω από 2:12, ανάμεσα τους κι ο απίθανος CJ Albertson που πρόσφατα είδαμε να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χλμ. αλλά και να πετυχαίνει και μία μεγάλη επίδοση στον διάδρομο του σπιτιού του...

Η Hall το φαβορί
Στις γυναίκες, πολλά περιμένουν από την Sara Hall, σύζυγο του ταχύτερου λευκού μαραθωνοδρόμου όλων των εποχών Ryan, η οποία στο Λονδίνο πριν μερικούς μήνες πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 2:22:01. Μάλιστα υπάρχει η κρυφή επιθυμία για μία επίδοση κάτω από το 2:20, με τον Ryan Hall να μας έχει προϊδεάσει ότι η Sara βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση!

Μερικές ακόμα σημαντικές συμμετοχές είναι αυτές των Kellyn Taylor (2:24:29), Emma Bates (2:25:27), Stephanie Bruce (2:27) κ.ά.

Εκτός η Pappas
Στον συγκεκριμένο αγώνα θα βλέπαμε και την Alexi Pappas να προσπαθεί να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2:29:30). Ωστόσο, η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας που προπονείται με τον Γιάννη Δαγκόγλου, δεν θα λάβει μέρος όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες λόγω ενός τραυματισμού.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τη σελίδα της Ομοσπονδίας στίβου των ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο