Νέο απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Tommy Hughes.

Έγινε ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος στην κατηγορία άνω των 60 ετών

Share
Ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος άνω των 60, Tommy Hughes
Ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος άνω των 60, Tommy Hughes

Μία νέα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Tommy Hughes. Με χρόνο 2:30:02, συνέτριψε το προηγούμενο 2:36:30, το οποίο είχε πετύχει το 2009, στον μαραθώνιο της Beppu Oita στην Ιαπωνία ο Yoshihisa Hosaka.

O Hughes γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1960 και πέρσι σημείωσε στην Φρανκφούρτη 2:27:52, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της κατηγορίας Μ60, ενώ πρόσφατα κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο.

Ο αγώνας, που διοργανώθηκε ειδικά για τον Hughes με την υποστήριξη της ChampionChip Ireland (η αντίστοιχη MyLaps της Ιρλανδίας), έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με δυνατό άνεμο σε μία διαδρομή 2,91 χλμ. (χρειάστηκε να κάνει 14,5 στροφές) στο Down Royal.

O Hughes ήταν εξαιρετικά χαρούμενος μετά την επίτευξη του ρεκόρ και δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον γιο του Eoin, αλλά και τα άλλα μέλη της νεοσύστατης δρομικής τους ομάδας τους Strive Racing Club, για την πολύ καλή δουλειά μου έκαναν ως «λαγοί» κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του.   

Να θυμίσουμε πως ο 60χρονος Ιρλανδός δεν είναι τυχαίος δρομέας καθώς το 1992 είχε εκπροσωπήσει την πατρίδα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης στον Μαραθώνιο, ενώ το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ είναι 2:13.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδρομή ΣΔΥΑ στην Πάτρα
Ημερήσια εκδρομή για τη συμμετοχή στον 1ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας
Παραλίγο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Kejelcha
Για μόλις ένα δευτερόλεπτο…
Η αφιέρωση του Χαράλαμπου Πιτσώλη μετά τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Δείτε τις συγκινητικές δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο