Τη νίκη ο Farah, το ρεκόρ ο Hughes

Μεγάλο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ιρλανδό, ακόμα μία νίκη — χωρίς όμως ρεκόρ – για τον Mo Farah

Share

Μπορεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Antrim Coast Half Marathon να ήταν ο Sir Mo Farah, παρά το γεγονός ότι δεν έσπασε το εθνικό ρεκόρ όπως είχε υποσχεθεί, όμως στον αγώνα έλαμψε και το άστρο του 60χρονου Tommy Hughes.

Ο Hughes τερμάτισε την απόσταση σε 1:11:04 θέτοντας ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία 60-64.

Θυμίζουμε πως ο Ιρλανδός υπήρξε σπουδαίος αθλητής από τη δεκαετία του ’90, έχοντας συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης εκπροσωπώντας την πατρίδα του. Το ρεκόρ του τότε ήταν 2:13:59.

Έκτοτε έμεινε εκτός για περίπου 16 χρόνια και ξεκίνησε να τρέχει και πάλι στα 48 του σημειώνοντας και πάλι υψηλές επιδόσεις, κάτω από το 2:30.

Το 2019, όταν ήταν 59 ετών, κατάφερε μία μεγάλη επίδοση στον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης όταν έτρεξε σε 2:27:52 που αποτελεί και Παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία Μ60. Μάλιστα, νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε τρέξει στο Ρότερνταμ σε 2:30:14.

Στον αγώνα του Σαββάτου και πάλι τώρα, και σε ό,τι αφορά τον Farah, περιορίστηκε στη νίκη με 1:00:31 αφήνοντας 12 δευτερόλεπτα πίσω του τον συμπατριώτη του Marc Scott.

Στις γυναίκες τέλος, νικήτρια ήταν η Lily Partridge σε 1:11:34.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον χρυσό ολυμπιονίκη Blummenfelt
Εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον Kristian Blummenfelt, τον χρυσό ολυμπιονίκη του τριάθλου. Δείτε περισσότερα
Η πρό(σ)κληση του Jacobs στον Usain Bolt
Η πρόσκληση του Ιταλού χρυσού Ολυμπιονίκη των 100μ. στον Usain Bolt
Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από τον Jacob Kiplimo
Σπουδαία επίδοση από τον 21χρονο Jacob Kiplimo
Back to Top