Τεχνολογία κοινωνικής αποστασιοποίησης στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Συνεργασία Virgin Money London Marathon και Tharsus

Share

Κάτι εντελώς πρωτόγνωρο θα χρησιμοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Συγκεκριμένα η διοργάνωση του Virgin Money London Marathon συνεργάζεται με την Βρετανική εταιρεία ρομποτικής Tharsus ώστε να χρησιμοποιήσει το σύστημα Bump που επιτρέπει τον έλεγχο της απόστασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Την ειδική συσκευή θα φορούν οι 100 ελίτ αθλητές που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο, όπως και οι αθλητές με τα αμαξίδια. Το ίδιο θα κάνουν και 500 μέλη της διοργάνωσης, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στην εκδήλωση.

Το σύστημα Bump περιλαμβάνει φορητές αλλά και σταθερές συσκευές που χρησιμοποιούν εξελιγμένη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων ειδοποιώντας τους χρήστες όταν πλησιάζουν πολύ σε κάποιο άλλο άτομο.

Οι διοργανωτές του Μαραθώνιου θα είναι σε θέση, έτσι, να ελέγχουν πόσο συχνά και για πόσο διάστημα οι ελίτ αθλητές και το προσωπικό των αγώνων περνούν σε μια προκαθορισμένη απόσταση μεταξύ τους. Επιπλέον σε περίπτωση που κάποιο τεστ για τον Covid-19 βγει θετικό τις επόμενες 2 εβδομάδες μετά την εκδήλωση, θα μπορούν να εντοπίζουν τις αντίστοιχες επαφές και να ενημερώσουν αναλόγως.

Ο διευθυντής του Virgin Money London Marathon, Hugh Brasher, δήλωσε ότι αυτή η αθλητική εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα σχεδιασμού πολλών μηνών και η τεχνολογία Bump Tharsus παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς ενισχύει το επίπεδο ασφάλειας των αθλητών. Συμπληρώνει ακόμα, ότι η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε ακόμα και όταν πίστευαν ότι ο αγώνας θα γινόταν κανονικά, με συγκεκριμένο πάντα πρωτόκολλο, και ότι θα ήταν σε θέση να παρέχουν ανάλογες συσκευές σε όλους τους συμμετέχοντες για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Ο CEO του Ομίλου Tharsus, Brian Palmer, δήλωσε ότι είναι ευτυχείς που παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα τέτοιο γεγονός, και αυτό θα βοηθήσει συλλόγους και οργανισμούς να συνεχίσουν σε ρυθμούς κανονικότητας.

Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο St James σε ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον.

Επιπλέον, 45.000 δρομείς θα τρέξουν την Virtual έκδοση του Μαραθώνιου όπου θα έχουν στη διάθεσή τους 23 ώρες 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα να ολοκληρώσουν την απόσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο