Το παραπάτημα που κόστισε στην Kosgei

H Κενυάτισσα ακυρώθηκε στο αγώνισμα της μίας ώρας γιατί πάτησε το εσωτερικό του στίβου

Share

To Diamond League των Βρυξελλών επεφύλλασσε δύο Παγκόσμια ρεκόρ στο “σπάνιο” αγώνισμα της μίας ώρας.

Mo Farah και Hassan Sifan κάλυψαν τα περισσότερα μέτρα που έχουν καλυφθεί ποτέ εντός σταδίου σε 60 λεπτά και ήταν σίγουρα οι ήρωες της ημέρας.

Και οι δύο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κούρσας είχαν την βοήθεια άλλων δρομέων, είτε μετά από συνεννόηση είτε όχι, οι οποίοι τα πήγαν επίσης πολύ καλά.

Και αν στους άνδρες ο Μο Farah ήταν αυτός που οδήγησε για το μεγαλύτερο μέρος της κούρσας και στο τέλος φάνηκε αρκετά πιο δυνατός από τον συναθλητή του Abdi Bashir που κάλυψε τελικά μόλις 8μ. λιγότερα, στις γυναίκες δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η Ολλανδέζα Hassan Sifan για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν πίσω από την κάτοχο του Παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Brigid Kosgei και σίγουρα επωφελήθηκε αρκετά.

Στο τέλος βέβαια η Sifan ήταν πιο γρήγορη και κατάφερε να της πάρει λίγα μέτρα για τη βρει η “πιστολιά” της συμπλήρωσης των 60 λεπτών περίπου 10-20μ. πιο μπροστά συμπληρώνοντας συνολικά 18.930μ.!

Ωστόσο, η Brigid Kosgei τελικά ακυρώθηκε καθώς στο 53ο λεπτό πάτησε για μόλις ένα βήμα στο εσωτερικό “κράσπεδο” αφού έχασε το βηματισμό της. Σίγουρα δεν βοηθήθηκε από κάτι τέτοιο, καθώς στην καλύτερη περίπτωση να επωφελήθηκε για ελάχιστα εκατοστά του μέτρου.

Ωστόσο, οι διοργανωτές ήταν αμείλικτοι και ακύρωσαν την αθλήτρια έπειτα από μία σκληρή προσπάθεια μίας ώρας!

Δείτε στο βίντεο στο 53:12 του αγώνα το παραπάτημα της Kosgei.

Μετά από την ακύρωση αρκετή κουβέντα γίνεται στο διαδίκτυο για την απόφαση αυτή, καθώς όσο και να το ορίζει ο κανονισμός, είναι αρκετά σκληρό ένας αθλητής να ακυρώνεται σε έναν αγώνα τόσο μεγάλης διάρκειας για ένα τόσο ασήμαντο ατόπημα. Επίσης, η Κενυάτισσα έχασε την επίδοση της αυτή καθώς ακυρώθηκε, η οποία θα ήταν η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών πίσω από το Παγκόσμιο ρεκόρ της Hassan Sifan.


Πολλοί μάλιστα θυμήθηκαν μία ανάλογη και ακόμα πιο… εξόφθαλμη περίπτωση, αυτή του Mo Farah το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου και στον τελικό των 10.000μ. Τότε ο Sir Μο είχε πατήσει, όχι μόνο στο κράσπεδο, αλλά και στο εσωτερικό του στίβου, αλλά τελικά δεν ακυρώθηκε και τελικώς στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην απόσταση. Βέβαια, τότε υπήρχε το ζήτημα μήπως είχε σπρωχθεί από τον Κενυάτη αντίπαλό του.

Θυμηθείτε τη στιγμή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο