Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στην 1 ώρα!

Μεγάλο ρεκόρ από τον Βρετανό στο αγώνισμα της μίας ώρας

Share

Τα κατάφερε ο Μο Farah στο Diamond League των Βρυξελλών και στο πρωτότυπο αγώνισμα της μίας ώρας αφού πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός τρέχοντας σταθερά σε όλο το διάστημα – και με τη βοήθεια λαγών μόνο για τα πρώτο 15-20 λεπτά – κάλυψε στα 60 λεπτά συνολικά 21.330μ. παίρνοντας το ρεκόρ από τον άσπονδο φίλο του Haile Gebresselassie!

Ο Farah παρέα με τον συναθλητή του Abdi Bashir κάλυπτε κάθε στροφή στα 67-68 δευτερόλεπτα, και στα τελευταία λεπτά ανέβασε για λίγο το ρυθμό ώστε να πετύχει το πρώτο του Παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο Bashir ακολούθησε καλύπτοντας 21.322μ., επίσης μία σπουδαία επίδοση, με τους δύο δρομείς να βοηθούνται αρκετά από το σύστημα Wavelight, ένα “κύμα” φωτός που τους υποδεικνύει το ρυθμό για τα ρεκόρ.

O μέσος ρυθμός του ήταν κοντά στο 2:49/χλμ., δηλαδή 67”/400μ, ενώ έτρεξε ουσιαστικά έναν Ημιμαραθώνιο συν ακόμα περίπου 200μ.!

Απίθανο Παγκόσμιο ρεκόρ η Hassan Sifan!
Διαβάστε για το μεγάλο ρεκόρ από την Ολλανδέζα στις Βρυξέλλες

Το Wavelight αποτελείται από μικρά φωτάκια που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση 30-40εκ. μεταξύ τους στο εσωτερικό του πρώτου διαδρόμου και ακολουθούν το ρυθμό του Παγκόσμιου ρεκόρ ώστε να βοηθούν τους δρομείς που επιθυμούν να το σπάσουν!

Με τον τρόπο αυτό ο Βρετανός έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς και πως τελικά ο στίβος του πηγαίνει αρκετά! Βλέπετε ο Mo έβαλε μετά από χρόνια τα καρφιά του καθώς εδώ και τρία περίπου χρόνια έχει αφοσιωθεί στους δρόμους αντοχής σε άσφαλτο!

Σπουδαία επίδοση από την Jepchirchir στην Πράγα
Παγκόσμιο ρεκόρ μόνο για γυναίκες από την νεαρή Κενυάτισσα στον Ημιμαραθώνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο