Σπουδαία επίδοση από την Jepchirchir στην Πράγα

Παγκόσμιο ρεκόρ μόνο για γυναίκες από την νεαρή Κενυάτισσα στον Ημιμαραθώνιο

Share
H Peres Jepchirchir

Ο Ημιμαραθώνιος της Πράγας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μόνο για ελίτ δρομείς και τελικώς χάρισε μεγάλες επιδόσεις.

Η μικρόσωμη Κενυάτισσα Peres Jepchirchir έκλεψε την παράσταση καθώς τερμάτισε σε 1:05:34 πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα μόνο για γυναίκες!

Να θυμίσουμε πως το απόλυτο Παγκόσμιο ρεκόρ της απόστασης είναι 1:04:31 από την Ababel Yeshaneh από την Αιθιοπία, ωστόσο, είχε σημειωθεί σε αγώνα όπου συμμετείχαν και άνδρες. Τα παγκόσμια ρεκόρ στους αγώνες αυτών των αποστάσεων (και στον Μαραθώνιο) διαχωρίζονται σε mixed race (μεικτοί αγώνες) και women only (μόνο γυναίκες).

Η 26χρονη Jepchirchir ξεκίνησε σχετικά ήρεμα και μετά τα πρώτα 20 λεπτά ανέβασε το ρυθμό της για να καλύψει την υπόλοιπη απόσταση εντελώς μόνη στο δικό της αρκετά γρήγορο ρυθμό κοντά στο 3:03-3:10/χλμ.

Πέρασε τα πρώτα 10χλμ. σε 30:32 έχοντας αποκτήσει ήδη μία διαφορά από τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια, ο ρυθμός της έπεσε λίγο για να φτάσει στην επίδοση που αποτελεί νέο προσωπικό της ρεκόρ αλλά και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Στην κούρσα των ανδρών είχαμε κι εκεί μεγάλη επίδοση από τον Kibiwott Kandie που επικράτησε με 58:37 που είναι η 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Μάλιστα, ίσως να είχαμε δει και καλύτερη επίδοση, όμως η κούρσα πραγματοποιήθηκε μετά από αυτή των γυναικών κι έτσι η θερμοκρασία ήταν σημαντικά υψηλότερη.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε μία κλειστή διαδρομή 1.280μ. στο πάρκο Letná στο κέντρο της παραμυθένιας πόλης και περιελάμβανε μόνο αγώνες ελίτ για άνδρες και γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5η η Μαρινάκου, καλές παρουσίες την 3η ημέρα των Μεσογειακών
Δείτε περισσότερα για τις ελληνικές παρουσίες στον στίβο
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ18 - Οι θέσεις των Ελλήνων στις αποστάσεις
Δείτε τις θέσεις των Ελλήνων στα αγωνίσματα των αποστάσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο