Λίγο πριν την έναρξη του online Summer Nostos Festival RetroFuture του ΙΣΝ

Ζήσ’το όπου κι εάν είσαι, από 21 – 28 Ιουνίου

Share

Και έτσι ξαφνικά, μια ημέρα ξυπνάς και είναι μέσα Ιουνίου∙ λίγα μπάνια, πολλά παγωτά και ακόμη περισσότερη όρεξη για περιεκτική καλοκαιρινή διασκέδαση και τροφή για σκέψη. Ποια είναι τα σχέδιά σου για την επόμενη εβδομάδα: 21 – 28 Iουνίου. Θα βρίσκεσαι στο σπίτι, το γραφείο, το νησί, το βουνό ή είναι πολύ νωρίς για να κανονίσεις από τώρα; Μην ανησυχείς, καμία σημασία δεν έχει πού θα είσαι, ένα καλό σήμα ή σύνδεση Wi-Fi αρκεί για να ζήσεις τη συμπυκνωμένη καλοκαιρινή εμπειρία του Summer Nostos Festival (SNFestival), που ξεκινάει σε 3 μόλις ημέρες.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρούχα, δεν χρειάζεται καν να βρεις παρέα -μόνο εάν το θέλεις- να πάρεις τα μέσα και να μετακινηθείς, απλώς ανοίγεις την οθόνη και μεταφέρεσαι ξαφνικά στο παράλληλο, μαγικό σύμπαν του οnline SNFestival RetroFuture του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)!

Η οnline σκηνή του SNFestival RetroFuture ανοίγει και υποδέχεται κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς τραγουδιστές, DJ και συγκροτήματα: Burna Boy, Low, ΜΕΛΙSSES, Στέρεο Νόβα, Δημήτρης Καμαρωτός και Άννα Παγκάλου, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Choir!Choir!Choir! και Κωστής Μαραβέγιας, DJ Decay και DJ sets (ξανά) δίνουντον καλύτερο τους εαυτό και μας προσκαλούν, όσο μακριά κι εάν είμαστε μεταξύ μας, να ζήσουμε όλοι μαζί την ένταση της στιγμής, με έναν διαφορετικά μαγικό τρόπο.

Στο πλαίσιο του SNFestival RetroFuture διοργανώνεται και το SNF Conference όπου ο άνθρωπος που αποκαλούν «συνείδηση» της Silicon Valley συζητά με έναν ερευνητή της τεχνητής νοημοσύνης και έναν γιατρό-κοινωνιολόγο που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων του Time. To SNF Conference, θα συγκεράσει συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19, προσφέροντας παράλληλα μία πρώτη ματιά στη θεματική του 2021, η οποία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της Ανθρωπότητας και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συμμετέχουν περισσότεροι από 20 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, όπως oι Blaise Aguera y Arcas, αναλυτής για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, Tristan Harris, πρόεδρος του Center for Humane Technology, Stuart Russel, καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Νικόλας Χρηστάκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Φύσης στο Πανεπιστήμιο Yale, και άλλοι.

Oι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, οι τολμηρές ιδέες και ο προβληματισμός δεν σταματούν εδώ. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins σε προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συνάντηση για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.

Με μια κίνηση ματ, ο Garry Kasparov, γνωστός κι ως καλύτερος σκακιστής όλων των εποχών, εμφανίζεται στην οθόνη σου μαζί με τη διεθνή «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár, για να εξετάσουν πώς έχει επηρεάσει η τεχνολογία τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο. 

Eάν είσαι άνθρωπος της τέχνης, δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις την ξενάγηση στο εργαστήριο του εμβληματικού καλλιτέχνη και σκηνοθέτη William Kentridge, καθώς και τη δραματοποιημένη αφήγηση του Oιδίποδα Τυράννου, από το Theater of War Productions, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως Frances McDormand, Oscar Isaac, Jeffrey Wright καιJohn Turturro. Παράλληλα, τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το πρωτόγνωρο παρόν μας, ζωντανεύουν στο SNFestival RetroFuture, μέσα από την αφήγηση των ηθοποιών Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry από τη σειρά Selected Shorts.

Σε ένα πιο ανάλαφρο κλίμα, οι stand-up comedians Γιώργος Χατζηπαύλου, Λάμπρος Φισφής, Άγγελος Τσαρούχας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη έρχονται αποφασισμένοι να σε κάνουν να κλάψεις από τα γέλια.

Μη χάσεις, ειδικά εάν έτρεξες –ή θα τρέξεις αυτό το Σαββατοκύριακο- τον αγώνα 5 χιλιομέτρων Virtual SNF Run, τη διαδικτυακή γιορτή Virtual SNF Run online event, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 21:30, ανήμερα της Ολυμπιακής Ημέρας, με θέμα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την προβολή των καλύτερων στιγμιότυπων του αγώνα μέσα από φωτογραφίες και βίντεο των δρομέων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από το πρόγραμμα του SNFestival RetroFuture δεν θα μπορούσε να λείπει… η ώρα του παιδιού. Ζογκλέρ, μάγοι, ακροβάτες, άνθρωποι λάστιχο, cowboy, κλόουν, οι πιο γρήγοροι λύτες του κύβου του Ρούμπικ εμφανίζονται στην οθόνη σου για να σε πάρουν από το χέρι και να σε μεταφέρουν σε μια άλλη ονειρική διάσταση, σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μάγος Mark Mitton.

Το SNF Conference και το event του Virtual SNF Run θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του SNFestival ο Mark Mitton, η Νάντια Κοντογεώργη και ο Λάμπρος Φισφής.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα στο SNFestival RetroFuture 21 – 28 Ιουνίου.

Ζησ’ το όπου κι αν είσαι.

Συντονίσου online στο SNFestival.org

#SNFestival

*Οι συναυλίες των Low, Στέρεο Νόβα και Seu Jorge με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και μέρος των προγραμμάτων για παιδιά, είχαν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο παλαιότερων διοργανώσεων του Summer Nostos Festival και προβάλλονται για πρώτη φορά στο SNFestival RetroFuture.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο