Ένα σπουδαίο ρεκόρ στο 15ο Φεστιβάλ Υπεραποστάσεων

Μιχάλης Μάιπας: Ο Έλληνας αθλητής με τα περισσότερα χλμ. σε αγώνα

Share

Η διοργάνωση του 15ου Φεστιβάλ Υπεραποστάσεων μας ενημερώνει για ένα σπουδαίο ρεκόρ για τη χώρα μας που έγινε στην τελευταία διοργάνωση από τον Μιχάλη Μάιπα.

«Ένα πολύ σπουδαίο – ΕΠΙΣΗΜΑ – καταγεγραμμένο ρεκόρ, που πέρασε δυστυχώς στα ψιλά, λόγω της επιδημίας του COVID 19, κατέγραψε ο Έλληνας αθλητής των υπεραποστάσεων, ο Μιχάλης Μάιπας!

Ο Μιχάλης Μάιπας, συμμετείχε μαζί με άλλους 8 αθλητές, ανάμεσά τους και ο Αναγνώστης Κοκωνιάς, στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπεραποστάσεων, στο αγώνισμα των 5000 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, υπό την διοργάνωση των Ελλήνων Ημεροδρόμων! Εκεί επί 2 περίπου μήνες, οι 9 αυτοί υπεραθλητές υπερέβαλαν εαυτόν, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που ήταν η ολοκλήρωση των 5000 χιλιομέτρων πριν την εκπνοή του χρονικού ορίου, που είχαν δώσει οι διοργανωτές!

Από τους 9 αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα αυτόν – ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ – οι 4 μόνο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον στόχο τους την ολοκλήρωση δηλαδή των 5000χλμ.! Ο πέμπτος αθλητής που κατετάγη με βάση τα αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς δεν έπιασε τον στόχο του, ήταν ο Μιχάλης Μάιπας, ο οποίος έκανε 4.759 χιλ. – 241 χιλιόμετρα μόνο χρειαζόταν για να έπιανε τον στόχο του!Μπορεί τα 241 χιλιόμετρα να ακούγονται μεγάλος αριθμός, εντούτοις όμως σε έναν αγώνα 5.000 χλμ. φαντάζει αρκετά μικρός! Για να καταλάβετε πόσο κοντά έφτασε ο Μιχάλης, στο να πετύχαινε τον στόχο του, χρειαζόταν ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 χλμ. την ημέρα, από αυτά που έκανε ώστε να ολοκλήρωνε τον αγώνα του!

Όμως το ότι δεν ολοκλήρωσε τον στόχο του, αυτό δεν αναιρεί τη μεγάλη του ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ότι αποτελεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ, τον Έλληνα Αθλητή με τα περισσότερα καταγεγραμμένα χιλιόμετρα σε αγώνα – τα 4.759! Μάλιστα το split(πέρασμα) των 4.000 χλμ. ενώ ήταν μέσα στον αγώνα, το έκανε στις 48 ημέρες 20ώες και 8΄. Για του λόγου το αληθές κάτι τέτοιο είναι αναγνωρισμένο και από την DUV, κάτι που μπορείτε να το δείτε και εδώ:

http://statistik.d-u-v.org/getresultevent.php?event=59238

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα όλων των αποστάσεων πατήστε εδώ.

Θέλουμε εδώ να πούμε ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Μιχάλη, για αυτήν του την τεράστια επιτυχία και να του ευχηθούμε καλή τύχη στο μέλλον, αν τυχόν και επιχειρήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο! Εμείς ως διοργάνωση αισθανόμαστε περήφανοι που ο αγώνας μας έγινε το άρμα, προκειμένου να γίνει το μεγάλο αυτό Πανελλήνιο ρεκόρ – ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο