Skyrunner Virtual Series

Η σειρά ορεινών αγώνων συνεχίζει διαδικτυακά

Share

Διαδικτυακά συνεχίζεται πλέον η σειρά αγώνων Skyrunner Series καθώς τα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid 19 που έχουν ληφθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν επηρεάσει το καλεντάρι της.

Έτσι η διοργάνωση θέλοντας να προσφέρει έμπνευση αλλά και να ενώσει τους δρομείς σε όλον τον κόσμο, αποφάσισε η συνέχεια των αγώνων της να είναι virtual.

Η αρχή έγινε στις 11 Απριλίου με τον αγώνα Pre-Season Easter Race, όπου έγινε μία εισαγωγή των δρομέων στον κόσμο του Virtual της σειράς.

Οι συμμετέχοντες του Mt. Awa Skyrace σε ιδιαίτερη (και πολύ επίκαιρη) ταξινόμηση ανά χώρα.

Ο 2ος αγώνας Mt. Awa Skyrace πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και συγκέντρωσε χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο (πάνω από 50.000). Το σημαντικό είναι ότι ο αριθμός των εθνικοτήτων που συμμετείχαν έφτασε τις 81, με αξιοσημείωτη τη συμμετοχή δρομέων από χώρες όπως η Ταϊλάνδη ή το Ιράν, που δεν έχουν γενικότερα, επαφή με τη σειρά.

Φυσικά, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων ήταν από την Ιταλία και την Ισπανία, χώρες που από τη μία αγαπούν ιδιαίτερα τον αθλητισμό και από την άλλη έχουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (ειδικά στην Ισπανία η απαγόρευση της άθλησης σε φυσικό χώρο είναι καθολική).

Ο στόχος

Κάθε συμμετέχοντας πρέπει τη συγκεκριμένη ημέρα που διεξάγεται ο αγώνας να τρέξει 45 λεπτά και να ανεβάσει την επίδοσή του. Εκτός από την κατηγορία Runner, μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην κατηγορία Popular επιλέγοντας να συμπληρώσει τα 45 λεπτά με μία εναλλακτική μορφή άσκησης, όπως ποδήλατο κ.ά.

Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα υπάρχει live καθοδήγηση από γνωστούς αθλητές ή σχολιαστές αγώνων, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κλίμα, και όλοι μπορούν να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους.

Για να δείτε πώς θα συμμετάσχετε στον Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running πατήστε εδώ.

Τους χώρισε η καραντίνα, τους ένωσε ο virtual αγώνας

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο δρομέων, του αθλητή από την Ισπανία Jan Margarit και της φίλης του από την Γαλλία Perrine Abadie, που λόγω της καραντίνας είχαν εβδομάδες να δουν ο ένας τον άλλον. Ο virtual αγώνας τους έδωσε την ευκαιρία να «τρέξουν» και πάλι μαζί!

Πρόγραμμα επόμενων αγώνων

H διοργάνωση έχει προγραμματίσει ακόμα πέντε αγώνες στην ίδια σειρά, πάντα virtual.
Έτσι στις 9 Μαΐου σειρά έχει ο Transvulcania Ultramarathon, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 17 Μαΐου ο Skyrace Des Matheysins.

Τον Ιούνιο θα διεξαχθούν οι Hochkonig Skyrace (6/6), ο Livigno Skymarathon (20/6) και ο The Monotaur Skyrace (27/6).

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να συμμετέχετε πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο