Άνεμος η Salpeter, πάλι κορυφή για τον Legese στον άδειο από κόσμο Tokyo Marathon

Μεγάλο ρεκόρ στις γυναίκες, γρήγορη κούρσα στους άνδρες στον Μαραθώνιο του Τόκιο χωρίς την παρουσία ερασιτεχνών

Share

Σε μία διοργάνωση που το 2020 έγινε συνώνυμη της… απογοήτευσης για πάνω από 38.000 δρομείς ο Birhanu Legese θριάμβευσε κάνοντας το 2 στα 2.

Ο λόγος για τον Μαραθώνιο του Τόκιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου, χωρίς όμως τους “ερασιτέχνες” δρομείς που δεν τους δόθηκε το δικαίωμα συμμετοχής λόγω COVID 19 (θυμηθείτε εδώ περισσότερα).

O Legese πάντως δεν έδειξε να ενοχλείται και επανέλαβε την περσινή του νίκη με 2:04:15 μπροστά από τον Βέλγο Bashir Abdi που ακολούθησε σε 2:04:49 με νέο εθνικό ρεκόρ (για 1,5 περίπου λεπτό) και τον ικανότατο Sisay Lemma από την Αιθιοπία που ήταν τρίτος σε 2:04:51.

Ο Ιάπωνας Suguru Osako που ήταν 4ος στους άνδρες με 2:05:29 ήταν αυτός που πήρε και το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς με την ομάδα της Ιαπωνίας.

Βέβαια, η επίδοση αυτή αποτελεί και νέο εθνικό ρεκόρ για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με το προηγούμενο να ανήκει και πάλι στον Osako με 2:05:50.

Μεγάλο ρεκόρ πέτυχε η Lonah Chemtai Salpeter από το Ισραήλ που με 2:17:45 συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ. Δεύτερη ήταν η Birhane Dibaba με 2:18:35, ενώ τρίτη η Asefa Kebede από την Αιθιοπία με 2:20:30.

Η Salpeter διέλυσε και το εθνικό ρεκόρ της χώρας της ενώ ο χρόνος της αποτελεί και ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Στον αγώνα μάλιστα υπήρχε και μία άτυπη απαγόρευση – περισσότερο σύσταση – στους θεατές από τους διοργανωτές, ώστε να μη βρεθούν στη διαδρομή.

Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν αυτοί που τους παράκουσαν και βρέθηκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των ελίτ δρομέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11ος Δρόμος Σέιχ Σου: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα
Δράση: «Αγκαλιάζουμε κάθε διαδρομή»
Ένα ΤΡΙ-Άθλο που στηρίζει τη διαδρομή των συνανθρώπων μας με Καρκίνο και με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS)
2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL: Όλες οι  πληροφορίες
Ο Δήμος Χαλκηδόνος υποδέχεται τους δρομείς στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο