Ανακοίνωση στήριξης στον Παναγιώτη Παπαβασιλείου από τον ΣΔΥ Τρίπολης

Ανακοίνωση – καταγγελία από τους δρομείς της Τρίπολης για όσα συνέβησαν στον 19ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου

Share

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Θεωρούμε απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της σύλληψης του Παναγιώτη Παπαβασιλείου, προέδρου του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Σ.Ε.Β.Α.Σ) Ναυπλίου που ως σύλλογος οργάνωσε τον 19ο Αγώνα Δρόμου Αργολικού κόλπου.

Αντί οι κυβερνήσεις (σημερινή και προηγούμενη) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να στηρίζουν τα σωματεία και τους φορείς του δρομικού κινήματος που τα τελευταία χρόνια έχουν μαζικοποιηθεί  και δίνουν θετική διέξοδο σε δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, βάζουν εμπόδια και δυσκολεύουν με αμφιλεγόμενες νομικές διατάξεις τέτοιες προσπάθειες.

Η άθληση, η φυσική αγωγή αποτελούν κομμάτια της πολιτιστικής ζωής και γενικότερα της ανάπτυξης ενός λαού. Η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, όπως η ενασχόληση με αθλητική δραστηριότητα  είναι πράξη φυσικής υγείας, παιδείας, ομαδικότητας, ειρήνης και προόδου. Προσπάθειες που κινούνται σε τέτοια κατεύθυνση πρέπει να στηρίζονται και όχι να πηγαίνουν στο αυτόφωρο …

   Απαιτούμε:

  • Καμία δίωξη στον πρόεδρο του ΣΕΒΑΣ Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Παπαβασιλείου.
  • Να στηριχθεί τώρα με ουσιαστικά μέτρα ο Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός και τα σωματεία – σύλλογοι δρομέων που τον εκφράζουν (όπως δωρεάν παροχή κάρτας υγείας και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις κ.α.).
  • Να παρθούν πίσω τα όποια εμπόδια που δυσκολεύουν τη δράση των δρομικών σωματείων – συλλόγων δρομέων (αμφιλεγόμενο «νομικό πλαίσιο» διοργάνωσης αγώνων δρόμου που δημιουργεί σύγχυση και εντάσεις κ.α). 

Θυμηθείτε εδώ όσα έγιναν στον 19ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο