Coastal Challenge 2020: Τερμάτισε ο Μάριος Γιαννάκου τα 230χλμ.!

Τερματισμός σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες υπεραπόστασης στην Κόστα Ρίκα

Share

Ο Coastal Challenge 2020 είναι ένας από τους πιο επίπονους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο που περιλαμβάνει 230χλμ. με πάνω από 10.000μ. υψομετρικής.

Ανάμεσα στους τερματίσαντες φέτος ήταν και ο Έλληνας Μάριος Γιαννάκου που κατάφερε να ολοκληρώσει τον επίπονο αγώνα.

Διαβάστε τι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Αυτές τις 5 μέρες δε μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έκλαψα, πόσες φορές ούρλιαξα μόνος στην μέση του πουθενά, πόσες φορές απογοητεύτηκα. Δε μπορώ να μετρήσω πόσες φορές σκέφτηκα να εγκαταλείψω ή πόσες φορές ένιωθα να με πνίγουν οι σκέψεις και οι αφόρητοι πόνοι .
Όλα αυτά τα παραμέρισα όταν κατάλαβα ότι ο σκοπός που ήρθα εδώ, ο σκοπός που τρέχω , ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον πόνο που ένιωθα , από τα δάκρυα που έριχνα και από τις απογοητεύσεις που είχα . Έτρεξα για την Ελλάδα μας , την οικογένεια μου, τον Θεόδωρο Κάργα ,για όλους εσάς που θέλετε να κάνετε το πρώτο βήμα στην ζωή σας , να τολμήσετε. Να θυμάστε πως πάντα θα είμαι δίπλα σας όποτε με χρειαστείτε. Έτρεξα για τα πιτσιρίκια που με αγκάλιασαν σε σχολικές τάξεις πριν φύγω και για όλους εσάς που μου στείλατε άπειρα μηνύματα στον αγώνα και έκλαιγα ακούγοντας τα να μου τα διαβάζουν. Τα καταφέραμε όλοι μαζί .
Θα κλείσω με έναν αγαπημένο μου στίχο που αντικατοπτρίζει τις τελευταίες 6 μου
ημέρες μου: Μέχρι το τέλος η ψυχή , κι όμως πηγαίνει και πιο εκεί .”

Η διαδρομή του αγώνα κινείται στην ακτογραμμή της Κόστα Ρίκα στον Ειρηνικό, όμως περιλαμβάνει και κομμάτια στα δάση της οροσειράς Talamancas, ενώ τερματίζει στα σύνορα με τον Παναμά.

Εναλλάσσει διάφορα εδάφη, κυρίως μονοπάτια σε τροπικά δάση και ζούγκλα, ορεινά μονοπάτια, παραλιακά κομμάτια, πέτρες και ποτάμια. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι μέσα στο τροπικό δάσος του πάρκου Corcovado που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.