84χρονος τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Ανταρκτικής!

Ο απίθανος Roy Svenningsen τερμάτισε τον Antarctic Ice Marathon

Share

Σχεδόν καθημερινά συναντάμε αρκετές ξεχωριστές ιστορίες γύρω από το τρέξιμο. Και σχεδόν πάντα βρίσκεται κάτι που μας εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο!

Αυτή τη φορά ήταν η ιστορία του 84χρονου Roy Svenningsen. Ο Καναδός δρομέας έγινε ο πρώτος 84χρονος που τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Ανταρκτικής, έναν από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο!

Ο Sveniningsen χρειάστηκε 11 ώρες, 41 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τον Antarctic Ice Marathon και να γίνει ο γηραιότερος δρομέας που το έχει καταφέρει.

Ο 84χρονος Καναδός είναι δρομέας εδώ και δεκαετίες, αφού έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο το 1968 (!) κι έχει ατομικό ρεκόρ 2:38, έχει τρέξει αγώνες σχεδόν σε όλο τον κόσμο, με μόνο την Αυστραλία και την Νότια Αμερική να λείπουν από το αγωνιστικό “βιογραφικό” του.

Ο Antarctic Ice Marathon είναι ο νοτιότερος αγώνας στον κόσμο και πραγματοποιείται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με θερμοκρασίες κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου, μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον Νότιο Πόλο.

Στη φετινή διοργάνωση όπου τερμάτισαν 55 δρομείς, η Susan Ragon έγινε η γηραιότερη γυναίκα που έχει τερματίσει τον αγώνα στα 69 της χρόνια. Η επίδοση της μάλιστα ήταν αρκετά καλή με 7:38:32.

φωτογραφία από τη σελίδα της διοργάνωσης ( Antarctic Ice Marathon )

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Polar Pacer Pro, ένας multisport θησαυρός
Τρεις εβδομάδες με το νέο Pacer Pro
4rd ARTA NIGHT RUN 1881
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα στην Άρτα
Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου
Η μουσική του στην ταινία Chariots of fire έχει αφήσει ιστορία στο δρομικό κόσμο
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο