Απίθανη 61χρονη έτρεξε Μαραθώνιο σε 2:56:54!

Έτρεξε δύο φορές σε ένα μήνα κάτω από 3 ώρες

Share

H 61χρονη Γιαπωνέζα Mariko Yugeta είναι μία δρομέας που προπονείται καθημερινά τα τελευταία τουλάχιστον έξι χρόνια, μαζί με αθλητές της ομάδας στίβου του λυκείου της περιοχής της στην Ιαπωνία.

Συχνά συμμετέχει και σε αγώνες δρόμου, αλλά και Μαραθώνιους. Φυσικά δεν είναι η μόνη 61χρονη που το κάνει, πόσο μάλλον στην Ιαπωνία, μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο τρέξιμο.

Αυτό, όμως που πέτυχε τον περασμένο μήνα ήταν απίθανο και σίγουρα είναι η μόνη 61χρονη που το πετυχαίνει!

Αρχικά έτρεξε στον Μαραθώνιο Shimonoseki Kaikyo στις αρχές του Νοεμβρίου σε 2:59:15, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου τερμάτισε στον Saitama Marathon σε χρόνο 2:56:54 πετυχαίνοντας ένα νέο, μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή της κατηγορία (W65)!

Αξίζει να πούμε πως και το 2:59:15 αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ στην ίδια κατηγορία, ενώ η Yugeta έχει τρέξει έως τώρα 100 Μαραθώνιους!

H Yugeta είναι μία ακόμα περίπτωση δρομέα με μεγάλη προσήλωση στο τρέξιμο στην Ιαπωνία, καθώς έχουμε συναντήσει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που σημειώνουν μεγάλες επιδόσεις, ρεκόρ, αλλά και συστηματική αγωνιστική δράση, με τρανό παράδειγμα τον “ήρωα του Boston Marathon το 2018”, Yuki Kawauchi.

Το μυστικό της πάντως, ή ένα από τα μυστικά της, όπως είχε εκμυστηρευθεί σε παλαιότερη συνέντευξή της είναι ότι στέκεται τρία λεπτά σε μία επικλινή σανίδα ενώ βουρτσίζει τα δόντια της καθημερινά, ώστε να διατείνει τις γάμπες της.

Είπατε τίποτα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΣΔΥΑ για τη συμμετοχή του στον 6ο Ορεινό Αγώνα Δολιανών
Δείτε τι έγινε την Κυριακή 26 Ιουνίου από τη ματιά του συλλόγου
Εκπλήξεις στο Diamond League της Στοκχόλμης - Νικητής και πάλι ο Τεντόγλου
Δείτε τι έγινε στον 8ο αγώνα της σειράς
Το ντοκιμαντέρ του Γκελαούζου στο Καλλιμάρμαρο
Ένα μοναδικό 3D projection στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου καταστήματος της adidas
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο