Παρουσιάστηκε το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το “κέντρο” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Share
Το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο

Το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο που θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του στίβου στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες παρουσίασαν οι Ιάπωνες.

Πρόκειται για μία μοναδική κατασκευή που συνολικά κόστισε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και θα φιλοξενεί 60.000 θεατές, ουσιαστικά αντικαθιστώντας το προηγούμενο Στάδιο της πόλης.

Η κατασκευή του κρατά από… Ιαπωνία καθώς ο αρχιτέκτονας Kengo Kuma χρησιμοποίησε παραδοσιακές τεχνικές, αλλά και μπόλικο ιαπωνικό ξύλο στο εσωτερικό του.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η ειδική οροφή του, η οποία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να «δροσίζει» το εσωτερικό του Σταδίου, για να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, συνολικά 185 μεγάλοι ανεμιστήρες έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ σημεία ώστε να ρίχνουν κι άλλο τη θερμοκρασία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το στάδιο είχε σχεδιαστεί εντελώς διαφορετικά από τον Βρετανοϊρακινό αρχιτέκτονα Zaha Hadid, όμως το 2015 υπήρχαν πολλές αντιδράσεις λόγω του υψηλότατου κόστους που θα το καθιστούσε το ακριβότερο Στάδιο του κόσμου, κι έτσι οι Ιάπωνες προτίμησαν μία πιο «απλή» κατασκευή!

Εκτός από τον στίβο, εντός του Σταδίου θα φιλοξενηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και ορισμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΔΥΑ: Ξεκινά τις προπονήσεις του
Οι δράσεις του συλλόγου για τον Ιανουαρίου
Ψήφισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης στα WOWSA Awards 2021
Ως τις 31 Ιανουαρίου η δυνατότητα ψηφοφορίας
Keira D' Amato - Deena Kastor: Από προσωπική της σοφέρ, έφτασε να της πάρει το ρεκόρ...
Μία ξεχωριστή ιστορία από το παρελθόν για τις δύο κορυφαίες μαραθωνοδρόμους των ΗΠΑ
Back to Top