Αγώνας 5χλμ. Stoiximan Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας: Όλες οι πληροφορίες και ανάλυση διαδρομής

Ανάλυση διαδρομής, οδηγίες, μυστικά αλλά και ο (ξεχωριστός) χάρτης της διαδρομής του αγώνα

Share

Βασικές Πληροφορίες για τον Αγώνα των 5χλμ. Stoiximan


Ημέρα: Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023
Ώρα εκκίνησης: 8:15
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε 13 blocks (πιο κάτω θα δείτε αναλυτικά τις ώρες εκκίνησης ανά block) – Το block που ανήκετε αναγράφεται πάνω στον αριθμό συμμετοχής.
Ολοκλήρωση αγώνα: 09:54

Διαδρομή: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά

Θα τρέξεις στον Αγώνα των 10χλμ.; Πάτησε εδώ για να δεις όλες τις πληροφορίες.


0-1ο χλμ.:

– Ελάχιστα ανηφορικό στα πρώτα μέτρα, αρκετά κατηφορικό στη συνέχεια.
– Ξεκινήστε συντηρητικά.
– Βρείτε τον ρυθμό σας
– Αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις
– Αποφύγετε τις αλλαγές κατεύθυνσης

1ο-2ο χλμ.:
– Ανηφορικό στα πρώτα 700 μ., επίπεδο στη συνέχεια
– Κρατήστε τον ρυθμό σας
– Αξιολογήστε την κατάστασή σας
– Μην βιαστείτε να ανεβάσετε τον ρυθμό

2ο -3ο χλμ.:
– Επίπεδη κλίση στα πρώτα 850 μ., ελαφρώς ανηφορικό στα τελευταία 150 μ.
– Κρατηθείτε λίγο ακόμα
– Σταθμός Υδροδοσίας

3ο-4ο χλμ.:
– Ανηφορικό για λίγα μέτρα στην αρχή, από το σημείο της αναστροφής και μετά κατηφορίζει.
– Αν είστε ξεκούραστοι ανεβάστε λίγο τον ρυθμό σας.
– Αν όχι, κρατηθείτε σε λίγο πλησιάζει ο τερματισμός.

4ο-5οχλμ.:
– Κατηφορικό στο μεγαλύτερο τμήμα του
– Ο τερματισμός σας πλησιάζει
– Μην βιαστείτε να τα δώσετε όλα αν δεν δείτε μπροστά σας το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα των 5χλμ. Stoiximan

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

• Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής),
• Τον ειδικό ανακυκλώσιμο σάκο για τα ρούχα, στον οποίο θα πρέπει να έχει κολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής.
• Τουλάχιστον δύο προστατευτικές μάσκες που θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της μετακίνησης και την άφιξή στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνηση.

Μετάβαση Δρομέων στην Εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δική τους ευθύνη στο χώρο εκκίνησης του αγώνα. Χρησιμοποιήστε το Μετρό για την απρόσκοπτη μετάβασή σας στον χώρο της αφετηρίας και αποφύγετε το αυτοκίνητο.  Σημειώνεται ότι, οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα,  τουλάχιστον 30 λεπτά με 1 ώρα πριν από την έναρξη του Αγώνα.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα ισχύει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 05:00′ έως τις 18:30′.


ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Προσέλευση συμμετεχόντων στον χώρο εκκίνησης (Λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά στο Μέγαρο Μποδοσάκη)

Η προσέλευση των συμμετεχόντων θα γίνει από όλους τους περιμετρικούς των αγωνιστικών εκδηλώσεων σταθμούς του ΜΕΤΡΟ με συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις. Οι οδηγίες προσέλευσης θα κοινοποιηθούν στους συμμετέχοντες λεπτομερώς μέσω ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Χώροι Προθέρμανσης Δρομέων

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται επί της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας στο ύψος της Πύλης του Αδριανού, πίσω από τον χώρο εκκίνησης. Δεν θα επιτρέπεται η προθέρμανση μπροστά από τη γραμμή εκκίνησης.

Σύσταση προς όλους τους συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνησή τους. Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχει επαρκής αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στα blocks προς την εκκίνηση.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου προθέρμανσης/αναμονής θα πραγματοποιείται ηχητική σύσταση προς τους δρομείς που το επιθυμούν να προθερμαίνονται ατομικά (τρέξιμο, ασκήσεις ευλυγισίας, κλπ.) στους χώρους πίσω από την εκκίνηση, αποφεύγοντας να τρέχουν σε ομάδες και αποφεύγοντας σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός δρομέων ή συνοδών προσώπων.

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων και Ιματισμού

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων σε ειδικές τσάντες που θα διαθέσει η διοργάνωση, θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Αλέας του Ζαππείου το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Προσοχή: Πάνω στο σάκο πρέπει να κολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευδιάκριτος. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και να μην περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. O ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΜΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας. 

 Προσοχή: Όσοι σάκοι δεν παραλαμβάνονται μετά την λήξη του αγώνα, συγκεντρώνονται και αποθηκεύονται στο Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ για διάστημα 15 ημερών.
Μετά από αυτό το διάστημα οι σάκοι και το περιεχόμενό τους απορρίπτονται.

Τοποθέτηση στην Εκκίνηση

Η διάταξη των blocks εκκίνησης ορίζεται κατά μήκος της ευθείας επί της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν κατά την τελευταία τριετία (2021-2023) σε αγώνα με πιστοποιημένη διαδρομή (δείτε τους εδώ), όπως καταχωρήθηκαν από τους ίδιους στη δήλωση συμμετοχής τους και ελέγχθηκαν από το Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ. Τυχόν μη αναγραφή ή αναγραφή λανθασμένης επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων σε ένα από τα τελευταία blocks.

Οι συμμετέχοντες σε κάθε block και σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από το σύστημα χρονομέτρησης και φέρουν ονομαστικοποιημένο chip επί του αριθμού συμμετοχής τους, ώστε, αφενός να διατηρούν τη συγκεκριμένη και ορισμένη συμμετοχή τους στο block εκκίνησης για να ελέγχεται η θέση τους στο block και αφετέρου να ελέγχεται η πορεία τους στην εκκίνηση, η πορεία τους στη διαδρομή (μέσω των σημείων ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης), αλλά και στον τερματισμό.

Να σημειωθεί ότι, οι δρομείς κατανέμονται στα blocks εκκίνησης (χωρίς δυνατότητα αυθαίρετης αλλαγής) με βάση τις επιδόσεις τους, οπότε εξασφαλίζεται ενιαίος ρυθμός κίνησης για τους συμμετέχοντες σε συγκεκριμένο block εκκίνησης.

Διαδικασία Εκκίνησης

Εφαρμόζεται η «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”).  Δίνονται συνολικά δεκατρείς (13) διαδοχικές εκκινήσεις, σε διαφορετικά blocks με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς τοποθετούνται σε blocks στον χώρο της εκκίνησης, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους και το χρώμα του. Το block αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής.

Πάρτε θέση έγκαιρα στα blocks εκκίνησης με βάση το αναγραφόμενο block και το χρώμα του αριθμού συμμετοχής σας! 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση.

 Ώρα Εκκινήσεις Αγώνα Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN
 08:15 1ο block: διακεκριμένοι αθλητές & οι 1200 καλύτερες επιδόσεις <25m
 08:17 2ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις <30m
 08:20 3ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις <36m
 08:23 4ο block – οι επόμενες 1500 επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:26 5ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:29 6ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:32 7ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:36 8ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:40 9ο block – οι επόμενες 1500 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:45 10ο block – οι επόμενες 1600 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:50 11ο block – οι επόμενες 1700 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 08:55 12ο block – οι επόμενες 1700 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 09:00 13ο block – οι επόμενες 1700 καλύτερες επιδόσεις >36m – χωρίς καλύτερη επίδοση
 10:08 Τέλος χρονικού ορίου ολοκλήρωσης Αγώνα

Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να τηρήσουν τους κανόνες που διέπουν την εκκίνηση και τις οδηγίες των στελεχών και των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η εκκίνηση αθλητών από blocks στα οποία δεν ανήκουν ή σε άλλον αγώνα από εκείνον της εγγραφής τους ελέγχεται ηλεκτρονικά και επιφέρει τον αυτόματο αποκλεισμό και διαγραφή τους από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.

Δεν επιτρέπεται επίσης η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας ζώο ούτε η συμμετοχή και ο τερματισμός με υποστήριξη μηχανικού ή άλλου μέσου, π.χ. ποδήλατο, πατίνι, skates. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται, όπως επίσης θα εμποδίζεται η είσοδος δρομέων με μηχανικό ή άλλο μέσο, π.χ. πατίνια, καρότσια, ποδήλατο.


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σχετική ένδειξη υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής.

Τουαλέτες – WC

Χημικές τουαλέτες υπάρχουν στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στους σταθμούς τροφοδοσίας του αγώνα.

Υγειονομική Κάλυψη

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης. Ιατρική βοήθεια παρέχεται στην αγωνιστική διαδρομή και στους χώρους της εκκίνησης και του τερματισμού. Τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο. Διασώστες/ Εθελοντές παροχής Πρώτων Βοηθειών βρίσκονται σε ολόκληρη την αγωνιστική διαδρομή παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

Σταθμοί Τροφοδοσίας – Υδροδοσίας

Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN, στη μέση της διαδρομής θα λειτουργήσει σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

Ανακύκλωση

Στο πλαίσιο υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΑΜΑ 2023, η απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών, και ποτηριών θα πρέπει να γίνεται στους χάρτινους και πλαστικούς κάδους μετά από τα τραπέζια υδροδοσίας, προκειμένου να διατηρείται καθαρή η διαδρομή και να προωθηθούν προς τελική ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση τα συλλεγόμενα απορρίμματα.

Στον τερματισμό τα υπολείμματα μπανάνας απορρίπτονται στους κάδους με τη σχετική σήμανση, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα απορρίμματα προκειμένου να προωθηθούν προς κομποστοποίηση.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα

Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN είναι τα εξήντα (60) λεπτά. Ο αγώνας δρόμου των 5χλμ STOIXIMAN ολοκληρώνεται στις 10:08′.

Προσοχή: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι συνεχίζουν με δική τους ευθύνη και δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Όλοι οι δρομείς πρέπει να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης στο στήθος τους και δεν πρέπει να καλύπτεται από ρουχισμό ή αντικείμενο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι ενδεχόμενο να μην καταγραφούν στα αποτελέσματα του αγώνα.

Υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων, που βρίσκονται στο 1.3 και στο 4ο χλμ. Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και το block εκκίνησής του.

Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: (α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, (β) τοποθετούνται στο σωστό block εκκίνησης, (γ) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου, (δ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (ε) τηρούν τους κανονισμούς (βλ. συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα κλπ.), θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα –όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους– και θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

 
Κανονισμοί

Η τήρηση των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics – WA), της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Αποστάσεων (AIMS) και του ΣΕΓΑΣ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δρομέων σε αυτό το μαζικό αθλητικό γεγονός. Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που διαπνέουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ακουστικά επιτρέπονται κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα χωρίς αθλητική περιβολή.

Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, οι κριτές του αγώνα και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να αποκλείσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

 Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή δρομέων συνοδεύοντας ζώα συντροφιάς, ούτε η συμμετοχή με υποστήριξη μηχανικού ή άλλου μέσου, π.χ. ποδήλατο, πατίνι, skates.

Πρόσβαση στην Αγωνιστική Διαδρομή – Παρακολούθηση Αγώνων

Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο ρεύμα του δρόμου στο οποίο τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί κ.ά.). Το διπλανό ρεύμα από εκείνο των αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης.

Η παρακολούθηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο με τους τρόπους που υποδεικνύονται στους ειδικούς χάρτες (Μετρό, συγκοινωνίες εκτός αγωνιστικής διαδρομής). Δεν επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών με κανένα μέσο (π.χ. ποδήλατο, μοτοσυκλέτα) τόσο στο κατειλημμένο από τους δρομείς ρεύμα όσο και το διπλανό.

Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας (διαπίστευση) και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπευθύνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.


ΜΕΤΑ ΤΟΝ  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.  Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας ζώο, ούτε η συμμετοχή και ο τερματισμός με υποστήριξη μηχανικού ή άλλου μέσου, π.χ. ποδήλατο, πατίνι, skates.  Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.

Γραμμή Τερματισμού

Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από κριτές και εθελοντές και οριοθετείται από κώνους. Κατευθύνονται προς τη γραμμή τερματισμού τρέχοντας τα τελευταία 170μ. εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου. Ο τερματισμός των αθλητών γίνεται στην αριστερή πλευρά του Σταδίου.

Διαδικασίες και Παρεχόμενες Υπηρεσίες Μετά τον Τερματισμό

Αμέσως μετά τον τερματισμό όλοι οι δρομείς πρέπει να συνεχίσουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Εάν χρειαστούν ιατρική βοήθεια θα τους παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν το μετάλλιο τερματισμού και κατευθύνονται προς την έξοδο του Σταδίου χρησιμοποιώντας την ειδική ράμπα που περνάει πάνω από το αριστερό μαρμάρινο τοιχίο δίπλα στις πόρτες εισόδου και καταλήγει στα προπύλαια του Σταδίου.

Έξω από το Στάδιο παρέχονται στους τερματίζοντες δρομείς νερό, χυμούς και μπανάνες. Κατόπιν οι δρομείς κατευθύνονται προς τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι δρομείς μπορούν να επιστρέψουν στις κερκίδες του Σταδίου ακολουθώντας τις υποδείξεις των εθελοντών για να παρακολουθήσουν τον τερματισμό των συναθλητών τους.

Πρόσβαση στην Περιοχή Τερματισμού

Η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου επιτρέπεται μόνο στους δρομείς που έχουν αριθμό συμμετοχής (bib number) και τερματίζουν, καθώς και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που έχουν τη σχετική ένδειξη στη διαπίστευσή τους. Συγγενείς, φίλοι, συνοδοί, προπονητές δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσβαση στην περιοχή αυτή, διότι δυσκολεύουν τόσο τους δρομείς κατά την έξοδό τους όσο και τις προγραμματισμένες λειτουργίες της διοργάνωσης. Επίσης, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε θελήσει να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου με άλλα μέσα (π.χ. ποδήλατο, πατίνι κ.λπ.). Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ενημερώσουν τους συνοδούς τους για τους κανονισμούς αυτούς.

Απονομές Επάθλων

Σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν επιτυχώς τον αγώνα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο. Έπαθλα (κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις (3) πρώτους της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών των Αγώνων Δρόμου 5χλμ.

Αποτελέσματα & Πιστοποιητικά Συμμετοχής

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Με τη λήξη κάθε αγώνα ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών. Μετά την καταγραφή, διερεύνηση και επίλυση τυχόν ενστάσεων αναρτώνται τα Επίσημα Αποτελέσματα.

Μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων και σε χρονικό διάστημα μερικών ημερών οι δρομείς που συμπεριλαμβάνονται σε αυτά έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» δωρεάν από την ιστοσελίδα του επίσημου Φωτογραφικού Πρακτορείου της διοργάνωσης (marathonphotos.live) τα ατομικά Πιστοποιητικά Συμμετοχής τους.

Φωτογραφικές Υπηρεσίες

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με το διεθνές φωτογραφικό πρακτορείο Marathon Photos. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα: marathonphotos.live.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Atlas Trail Running 2024: Οι νικητές
Δείτε τους πρώτους σε όλους τους αγώνες
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Νταμπλ ο Πετρουλάκης, δυνατή η Μαρινάκου - Ξενιδάκης και Δεσπολλάρη στα 800μ. τη 2η ημέρα του Πανελλήνιου κλειστού
Δείτε τι έγινε τη δεύτερη ημέρα των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο