Αύγουστος; Ώρα για… αγώνες δρόμου!

Όλη η αγωνιστική δράση του μήνα στην Ελλάδα

Share
10ος Ημιμαραθώνιος Χίου - εκκίνηση

Ένας μήνας γεμάτος αγωνιστικές επιλογές

Μπορεί το αθλητικό γεγονός του Αυγούστου να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι – ξεκινά βέβαια 26 Ιουλίου -, ωστόσο, ποιος είπε ότι η αγωνιστική δράση σταματά αυτόν τον μήνα στη χώρα μας;

Τα τελευταία χρόνια έχουν… παγιωθεί κάποιοι αγώνες δρόμου που πραγματοποιούνται τον Αύγουστο και αποτελούν πλέον καθιερωμένο ραντεβού για πολλούς δρομείς στην Ελλάδα. Προσθέστε σε αυτούς και μερικούς νεότερους αγώνες, κι έχουμε ένα γεμάτο αγωνιστικό καλεντάρι για τον πιο… ήσυχο μήνα του έτους!

Δείτε όλο το αγωνιστικό καλεντάρι

Μάλιστα, οι επιλογές είναι πάρα πολλές και για όλα τα γούστα και τις… προετοιμασίες, είτε πρόκειται για αποστάσεις, είτε για είδος αγώνων και εδαφών. Και είναι όλες στην περιφέρεια με τους δρομείς να ψηφίζουν… αποκέντρωση, καθώς δεν υπάρχει αγώνας σε κάποιο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Ας τα δούμε, όμως όλα αναλυτικά:

Η Χίος με τον Ημιμαραθώνιο

Ξεκινάμε με τον Ημιμαραθώνιο Χίου, έναν αγώνα που ήταν από τους πρώτους που καθιερώθηκε τον μήνα Αύγουστο. Ο 12ος Ημιμαραθώνιος Χίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου και περιλαμβάνει εκτός από τον Ημιμαραθώνιο, και αποστάσεις 10,5 και 5χλμ. αλλά και παιδικό αγώνα στον παραδοσιακό οικισμό του Κάμπου στο νησί της Μαστίχας.

Και η Ναύπακτος

Και η Ναύπακτος θα φιλοξενήσει τον δικό της αγώνα, μία ημέρα πριν την Χίο, το Σάββατο 24 Αυγούστου. Το 5th Lepanto Evening Run πραγματοποιείται σε διαδρομές δίπλα στη θάλασσα με αποστάσεις 9, και 5,2χλμ. καθώς και παιδικό αγώνα.

13η χρονιά για τον Επικούριο

Στον Νομό Ηλείας για μία ακόμα φορά θα γίνει ο 13ος Επικούριος δρόμος στο πλαίσιο των εορτών “Φιγάλεια 2024”. Ο κεντρικός αγώνας έχει απόσταση 15χλμ., και ξεκινά από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, για να τερματίσει στην Φιγαλεία.

Κι ακόμα…

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα (Σάββατο 3 Αυγούστου στις 18:30) θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας “Βρεττάκεια 2024”, μία διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στις Κροκεές Λακωνίας και περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές διαδρομές 18,5χλμ., 5,1χλμ. αγώνα 1χλμ. για παιδιά αλλά και περιπατητικό αγώνα.

Δεν θα μπορούσε να λείπει κι ένας αγώνας δίπλα στο κύμα! Ο λόγος για το 8ο Wave Running που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3-4 Αυγούστου στην παραλία της Κεραμωτής για 8η φορά με τη διοργάνωση να έχει έναν αγώνα μεγάλης απόστασης 28χλμ. αλλά και μικρότερες αποστάσεις (5 και 10χλμ.) και παιδικό αγώνα.

Την ίδια μέρα θα γίνει και ο 18ος Αγώνας Δρόμου 13.700μ. στην Μενδενίτσα Φθιώτιδος που πέρα από τον κεντρικό αγώνα, θα έχει και αγώνα για παιδιά με εκκίνηση στις 17:30 και 18:00 αντίστοιχα.

Αγώνα, όμως, κάνει και το εμβληματικό νησί της Ικαρίας! Ο λόγος για το Ikaria Run 2024 που θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 3 Αυγούστου με αποστάσεις των 5 και 10χλμ.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα έχουμε αγώνες και στην Βοιωτία, και συγκεκριμένα στο Στείρι με τρεις αποστάσεις και επωνυμία “5ος Δρόμος Όσιου Λουκά – Στείρι”.

Παράλληλα, στην Πύλο διοργανώνονται τα Νεστόρεια 2024 με αγώνες 8 και 1χλμ. αλλά και 400μ. για παιδιά.

Την ίδια μέρα στο Ρέθυμνο θα φιλοξενηθούν αγώνες 11, 5 και 2χλμ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Αρμένεια 2024“.

Αγώνας θα γίνει όμως και στην Καρδίτσα, την Κυριακή 4 Αυγούστου, και συγκεκριμένα ο 5ος Λαϊκός δρόμος στο Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία με τον 8ο Αγώνα δρόμου Παπαδάτου Ξηρομέρου με αποστάσεις 10, 5 και 1χλμ.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου το απόγευμα θα γίνει ο αγώνας δρόμου 8χλμ., 8ος Γύρος Κοντοβουνίων στην Μεσσηνία. Την ίδια μέρα και απογευματινός θα είναι ο Γαβαθώνιος 2024 απόστασης 9χλμ. στην Άντισσα Λέσβου.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνουν οι “Βαλτινές διαδρομές” στον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας με αγώνες 10, 5 και 1χλμ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου. Πολύ κοντά, στον Αστακό, θα γίνει και ο 5ος Λαϊκός αγώνας Παντελής Καρασεβδάς με δύο διαδρομές 5χλμ. και 1χλμ. για παιδιά.

Ακόμα, τον Αύγουστο θα κλείσει και ο κύκλος των αγώνων Voio Race Series 2024 με τον Αγώνα Ναμάτων απόστασης 24χλμ. την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης θα διοργάνωσει τον 14ο Ανδάνειο δρόμο με απόσταση 17χλμ., παράλληλο δρόμο 5χλμ. αλλά και παιδικό αγώνα 1λχμ.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στην Άνω Μηλιά Πιερίας θα διεξαχθεί Ο Δρόμος των Μουσών 2024 απόστασης 10χλμ.

Τέλος, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα θα έχουμε κι άλλους αγώνες, και συγκεκριμένα το Σάββατο 24/8 τον Πηνελόπειο Δρόμο στο Γεωργίτσι Λακωνίας με απόσταση 11χλμ. αλλά και τον Φανούριο δρόμο στο Ανατολικό του Δήμου Δέλτα. Την Κυριακή 25/8 οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν στον Καλυδώνιο δρόμο 2024 στο Ευηνοχώρι με 8 και 4χλμ., στους Δικταίους Αγώνες στο Λασίθι και στον “Kρεκόνιαν Αγών 2024″ στα Λαγκάδια Αρκαδίας με δύο αποστάσεις 5 και 15χλμ.

Την αυλαία κλείνει το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Θεσπρωτικού στον Δήμο Ζηρού Πρεβέζης με αποστάσεις 10 και 5,5χλμ. καθώς και παιδικό αγώνα.

-Για να είστε βέβαιοι για τη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τυχόν αλλαγές, καλό είναι να επικοινωνείτε με τους διοργανωτές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ο «Olympic Day Run» Greece: Συνέντευξη τύπου
Δείτε τις δηλώσεις φορέων και διοργανωτών
Ioannina Lake Run 2024: Γιορτή εθελοντών
Άνοιξε και επίσημα ο αγώνας των Ιωαννίνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο