Καλυδώνιος δρόμος 2024

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο αγώνας: Καλυδώνιος δρόμος 2024 με εκκίνηση και τερματισμό από την κεντρική πλατεία Άνω Ευηνοχωρίου. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Καλυδώνιος δρόμος 2024 – Προκήρυξη

Ο Σύλλογος Δρομέων Αιτωλικού σε συνεργασία με το , το Σύλλογο Αρχαία Καλυδώνα θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικής βάδισης 8km και 4km καθώς και 1000m που θα πραγματοποιηθούν σε διαδρομές γύρω από τον Οικισμό άνω Ευηνοχωρίου.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι ανάδειξη διαδρομών που διέρχονται από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής της αρχαίας Καλυδώνας, αλλά και η συμμετοχή αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσω της βελτίωσης των δεικτών σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ημερομηνία Αγώνα: Κυριακή 25/08/2024

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία άνω Ευηνοχωρίου ΕΔΩ

Πρόγραμμα αθλητικής εκδήλωσης:

17.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική πλατεία άνω Ευηνοχωρίου για παράδοση αγωνιστικού υλικού.

19.00: Εκκίνηση δρόμου 8 και 4 km.

19.10: Εκκίνηση δρόμου 1000m.

20.15: Απονομές στους νικητές, κεντρική πλατεία άνω Ευηνοχωρίου

20.30: Κέρασμα αθλητών και καλεσμένων με παραδοσιακά φαγητά και προϊόντα της περιοχής (πίττες γλυκά, φρούτα) .

  1. Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μετα-αγωνιστικά σνακ αποκατάστασης.

Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας στο δρόμο των 8k και των 4k καθώς και στους 2ους και 3ους νικητές. Στο δρόμο των 8k θα υπάρξουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες για άνδρες και γυναίκες: 16-29, 30-44, 45-59, και 60+.

Επίσης, κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια και αναμνηστικά μετάλλια στους 2ους και 3ους νικητές των 1000m αγοριών/κοριτσιών, δημοτικού (6-12 ετών).

  • Συμμετοχή:

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 8km έχει χρονικό όριο τερματισμού 70 λεπτά (μέχρι τις 20.10). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ στα δρομικά αγωνίσματα 8 και 4km και περιλαμβάνει (τροφοδοσία στη διαδρομή του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μετα-αγωνιστική ενεργειακή αποκατάσταση)

Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής θα γίνει στην παραλαβή του αγωνιστικού υλικού στη γραμματεία των αγώνων στην κεντρική πλατεία άνω Ευηνοχωρίου 17:00-18:50, 25/08/2024.

  • Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 8km έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, άνω των 16 ετών (γεννημένοι 2008 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Στο δρόμο των 4000m θα επιτραπεί η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και ενηλίκων (>13 ετών, γεννημένοι 2011 και νωρίτερα), στο δρόμο των 1000m μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μαθητές Δημοτικού. Για τη συμμετοχή ανήλικων αθλητών θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους. Επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού στον δρόμο των 1000μ.

  • Ιατρικές Εξετάσεις:

Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς ωστόσο, συμμετέχουν με απόλυτη δική τους ευθύνη ενώ συστήνεται να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

  • Συμμετοχές – Πληροφορίες:

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 250 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία τουλάχιστον 90΄ λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή\αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

  • Σταθμοί Ανεφοδιασμού:

Στο δρόμο των 8km οι σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) θα είναι στο 3 και 6km. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές (νερό) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και φρούτα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα: κ. Σαραντάρα Μάκαρο (διαχρονικός δρομέας Αιτωλικιώτης) 6977532960, ή κ. Αρσένη Περιστέρι (6976510968).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ioannina Lake Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Run Discover Iraklia 2024 - «Τρέχουμε / Ανακαλύπτουμε την Ηρακλειά»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
7ος Δρόμος Κάστρου Άργους
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο