Τα 5 δρομικά “must have” γκάτζετ του καλοκαιριού

Εσείς τα έχετε;

Share

Γκάτζετ για δρομείς!

Το καλοκαίρι το τρέξιμο έχει τις δυσκολίες του. Υπάρχουν πάντα, όμως, τρόποι να το κάνουμε και πιο ευχάριστο, αλλά και πιο ασφαλές.

Αν, λοιπόν, δεν είσαι από αυτούς που επιλέγουν να τρέξουν πολύ νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα ή το βράδυ, τότε θα πρέπει να προμηθευτείς τα 5 κορυφαία γκάτζετ του καλοκαιριού για να βγάζεις εύκολα τις προπονήσεις σου!

Ακόμα, όμως και για αυτούς που τρέχουν όταν ο ήλιος δεν είναι ψηλά, η χρήση τους μπορεί να αποβεί σωτήρια!

Δες όλα τα γκάτζετ

Καπέλο: Το Νο1 αν σκεφτεί κανείς ότι φοριέται εύκολα και προστατεύει το κεφάλι και το πρόσωπο από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, κρατά τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο (για όσους έχουν μακριά εννοείται…), ενώ τα ειδικά δρομικά μοντέλα διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό και υλικά ώστε να «αναπνέουν» και να δροσίζεται το κεφάλι!

Επιπλέον πολλά διαθέτουν ειδική ταινία στο μέτωπο που απορροφά τον ιδρώτα προστατεύοντας τα μάτια σας από ενοχλήσεις.

Γυαλιά ηλίου: Δεν είναι μόνο ότι προστατεύουν τα μάτια από την ηλικιακή ακτινοβολία και την αντηλιά (το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την προστασία των ματιών φυσικά).

Είναι και ότι κρατούν το πρόσωπο χαλαρό, κάτι που βοηθά στο να τρέχουμε πιο ελεύθερα, πιο άνετα και πιο γρήγορα…

Αντηλιακό: Ίσως θα έπρεπε να είναι αυτό το Νο1, ιδιαίτερα για όσους τρέχουν τις ώρες που ο ήλιος είναι δυνατός (9:00-18:00). Κι αυτό γιατί η προστασία του δέρματος είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση και δυστυχώς όταν τρέχουμε σε αυτό το φάσμα των ωρών και σε διαδρομές χωρίς σκιά, είμαστε αρκετά συνηθισμένοι.

Γενικά, πάντως, προτίμησε προϊόντα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 (SPF 30), ενώ καλό είναι να είναι αδιάβροχο ή ειδικά για σπορ ώστε να μην διαλύεται από τον ιδρώτα.

Εδώ θα βρεις περισσότερες συμβουλές για τη σωστή χρήση τους

Παγούρι: Το σωστό παγούρι θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το νερό ή τους ηλεκτρολύτες δροσερά για αρκετή ώρα και σίγουρα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος της προπόνησής σου.

Ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή και με ένα απλό παγούρι το νερό γρήγορα ζεσταίνεται, η σωστή επιλογή θα κάνει τη διαφορά!

Ζώνη υδροδοσίας: Και αν τώρα, είσαι από αυτούς που βγαίνουν για Long Run ακόμα και το καλοκαίρι – και δεν είναι λίγοι ειδικά τον Αύγουστο που οι περισσότεροι ξεκινούν την προετοιμασία τους για τον φθινοπωρινό Μαραθώνιο – θα χρειαστείς όχι μόνο ένα παγούρι!

Μία ζώνη υδροδοσίας θα σου λύσει τα χέρια αφού εύκολα θα μπορείς να μεταφέρεις χωρίς να χαλάς το τρέξιμό σου, αρκετή ποσότητα υγρών αλλά και συσκευασίες τζελ! Επιπλέον θα μπορείς να αποθηκεύεις το κινητό σου, τα κλειδιά σου και πολλά άλλα χρήσιμα μικροαντικείμενα.

Δες μερικές ακόμα πολύτιμες συμβουλές για το τρέξιμο το καλοκαίρι!

Και μην ξεχαστείς! Στον οδηγό αγοράς του RUNNER Magazine 142 που κυκλοφορεί θα βρεις τα κορυφαία προϊόντα που κυκλοφορούν για όλα τα καλοκαιρινά, δρομικά γκάτζετ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το Σαββατοκύριακο ο OlymposX
Ένας ξεχωριστός αγώνας Τριάθλου στον Όλυμπο
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 31/8-1/9
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο