Ursa Trail 2024

Οι νικητές, τα αποτελέσματα και το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης

Share

H διοργάνωση του Ursa Trail 2024 μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στον αγώνα, τους νικητές, τα αποτελέσματα, όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του και τις φωτογραφίες.

Ursa Trail 2024 – Μεταγωνιστικό δελτίο

Για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς πραγματοποιήθηκαν στο Μέτσοβο οι αγώνες ορεινού τρεξίματος  Ursa Trail 2024 με περισσότερους από  1200  αθλητές.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και επιτέλους με άριστες καιρικές συνθήκες ο μικρός αλλά δύσκολος αγώνας ανάβασης Katara Vertical.  Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος ο Βασίλης Μπαλαμώτης  με χρόνο 37΄:20΄΄, δεύτερος ο Ευάγγελος Τσιρώνης με χρόνο 40΄:44΄΄ και τρίτος ο Σωτήρης Παπαποστόλου με 41΄:56΄΄. Στις Γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρία Παπαποστόλου κάνοντας ρεκόρ διαδρομής  με χρόνο 44’:42΄΄, δεύτερη η Νίκη Ζιώγα με  51΄:07΄΄ και τρίτη η Ανδριάνα Βασιλάτου με  57΄:03΄΄.

Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος αγώνας των  40km με 2800μ. υψομετρική διαφορά.  Στην κατηγορία Ανδρών πρώτευσε ο πολυνίκης στη διοργάνωση Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4:29΄:25΄΄, δεύτερος ο Γιώργος Λουφέκης με 4:38΄:14’’ και τρίτος ο Χρήστος Γουβαϊλης με 4:40΄:37΄΄.

Στις Γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Μαρία Παπαποστόλου βελτιώνοντας το περσινό δικό της ρεκόρ διαδρομης  με χρόνο 5:04΄:12΄΄, δεύτερη η Λεμονιά Παναγιώτου με  5:22΄15΄΄ και τρίτη  η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου με 5:22΄:37΄΄.

Την Κυριακή 26 Μαΐου  πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 21km 1160μ. υψομετρική και των 11km 650μ. υψομετρική.

Στην κατηγορία Ανδρών  πρώτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τζουμάκας με χρόνο 1:40΄:23΄΄, δεύτερος ο  Βασίλης Μπαλαμώτης με 1:41΄:03’’ και τρίτος ο Χαράλαμπος Καλαμπούκας με  1:47΄:28΄΄

Στις Γυναίκες πρώτη με ρεκόρ διαδρομής η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 1:57΄:41΄΄, δεύτερη  η Μαριαλένα Μπαρούτη με  2:07΄:14΄΄ και τρίτη η Νίκη Ζιώγα με 2:18’:35΄΄.

Στα 11km στην πρώτη θέση ο Σταύρος Γκίνης με χρόνο 57΄:38΄΄, δεύτερος ο Κύπριος Χριστόφορος Πρωτόπαππας  με 1:00΄:35΄΄ και τρίτος ο Κωνσταντίνος Γκάτσας   με 1:01΄:12΄΄

Στις Γυναίκες πρώτη με ρεκόρ διαδρομής η δεκατεράχρονη Βασιλική Μπίσα αθλήτρια του σκι αντοχής με χρόνο 1:14΄:36΄΄, δεύτερη η Χαρά Θώδη με 1:15΄:30΄΄ και τρίτη η Ειρήνη Μαυροπούλου  με 1:17΄:50΄΄.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα.

Η διοργάνωση Ursa Trail θέλοντας να φέρει κοντά στον αθλητισμό και το ορεινό τρέξιμοα τα νέα παιδιά πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου παιδικούς αγώνες με 250 περίπου συμμετοχές. Οι μικροί αθλητές έτρεξαν με πολύ πάθος και χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Θεσμικούς Χορηγούς Δήμο Μετσόβου και  Περιφέρεια Ηπείρου.

Καθοριστική η συμβολή του Ιδρύματος  Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα  που με την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου ΔΙΑΣΕΛΟ διευκόλυνε το δύσκολο έργο της γραμματείας. Αξίζει να αναφέρουμε πως και τα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου στεγάζονται σε χώρο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα.  Τέλος στο σταθμό τερματισμού οι αθλητές γεύτηκαν τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά που παρασκευάζονται στο Μέτσοβο στο τυροκομείο του Ιδρύματος.

Επίσης ευχαριστούμε το Πίχτειο Κληροδότημα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου για την οικονομική στήριξη καλύπτοντας μέρος του κόστους των μεταλλίων.

Ευχαριστούμε θερμά το Οινοποιείο-Ξενοδοχείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ όπου την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε δεξίωση-pasta party προς τιμήν των αθλητών και συνοδών τους στον υπέροχο χώρο  στην αυλή του οινοποιείου. Επίσης οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου και να γευτούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ.

Ευχαριστούμε την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT που για άλλη μια χρονιά με τα δώρα της, αγωνιστικές κάλτσες, κορδέλες και καπέλα, αναβάθμισε το πακέτο συμμετοχής των αθλητών αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία είναι φτιαγμένη από αθλητές για αθλητές.  Επίσης πρόσφερε τέσσερις δωρεάν εγγραφές  για τους φημισμένους αγώνες Grossglockner στο Kaprun της Αυστρίας στα τέλη Ιουλίου.

Επίσης την εταιρεία ANTΗRAX για την κάλυψη σημαντικού μέρους του κόστους του γιλέκου των 40 χλμ. και του t-shirt των 21 χλμ. Ο σχεδιασμός και τα χρώματα ήταν εμπνευσμένα από τα ανθισμένα λιβάδια και τα δασωμένα βουνά της περιοχής και αποτυπώθηκαν πάνω σε εξαιρετικής ποιότητας ύφασμα με αποτέλεσμα οι αθλητές να πάρουν πολύ όμορφα, τεχνικά ρούχα.

Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία ΒΙΚΟΣ που βοήθησε στις αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης των αθλητών με το φυσικό μεταλλικό νερό και τη Vikos Cola, στην αποκατάστασή τους με Σόδα Βίκος και πορτοκαλάδα Βίκος για τον παιδικό αγώνα.

To κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού Fifth Element και την Μy Adventure που όπως κάθε χρόνο ανέλαβε την χρονομέτρηση.

Τη Nomad Honey που με τη δύναμη της αρκούδας (Bear Strength) έκανε πιο εύκολη την προσπάθεια των αθλητών ενισχύοντας τους με φυσικά ενεργειακά τζελ .  Οι αθλητές είχαν την ευκαρία να επιλέξουν κάποια από τις τέσσερις γεύσεις: pollen, peanut, cocoa και το νεοεμφανιζόμενο beetroot.

Την Tailwind που  με μείγμα ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων βοήθησε την απόδοση των αθλητών.

Ένα σημαντικό υλικό τροφοδοσίας για τους αγώνες είναι οι μπανάνες. Φέτος είχαμε ξανά την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας από την εταιρεία DOLE HELLAS.

Την εταιρεία ΚΙΚΙΖΑΣ  για την προσφορά των ζυμαρικών Melissa που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι αθλητές και στα δύο  pasta party της διοργάνωσης.

Το εστιατόριο ΤΖΑΚΙ ετοίμασε  τα γεύματα που προσφέρθηκαν στα pasta party καθώς και τη σίτηση αθλητών  και ομάδων που συμμετείχαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Τον παραδοσιακό φούρνο ΤΣΙΜΠΑ που ετοίμασε ειδικά ψωμάκια αποκατάστασης με νόστιμη και μυστική συνταγή που μόνο η αρκούδα γνωρίζει.

Το café Metsovorama πρόσφερε ένα πρωτότυπο δώρο (αδιάβροχη θήκη κινητού) στους αθλητές των 11km καθώς και δωρεάν καφέ στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού.

Το super market AB FOOD MARKET-Π. & Θ. ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΟΕ  κάλυψε υλικά τροφοδοσίας.

Την εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ που χορήγησε μπάρες δημητριακών και μπισκότα σε ατομικές συσκευασίες για τους σταθμούς τροφοδοσίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών.

Τις μεταφορές ΑΦΟΙ ΔΕΛΦΑ για τη βοήθεια στη μεταφορά υλικών και  κάλυψη μέρους της τροφοδοσίας.

Τις εταιρείς ΑΦΟΙ ΜΠΑΡΔΑ, RECONNATURE, DESOCKS, SCOT για τη συμμετοχή τους.

Τους Χορηγούς Επικοινωνίας Adventure, iRun και Runner Magazine.

Τον Κώστα Πλαχούρα που όλα αυτά τα χρόνια από το ξεκίνημα της διοργάνωσης μας βοηθά στη διαχείριση της ιστοσελίδας των αγώνων www.ursatrail.gr

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go Experience και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας. Ευχόμαστε να συναντηθούμε ξανά το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aυλαία στο Ευρωπαϊκό, Σταμούληδες και Αναγνώστου στα 10.000μ.
Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας
Ασημένια η Στεφανίδη στην Ρώμη
5ο μετάλλιο για την Κατερίνα σε Ευρωπαϊκά ανοιχτού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο