16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης

Share

Ακολουθεί το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης του 16ου Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιου σε όλους όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα.


Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί: Όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες, τους Χορηγούς, τους Υποστηρικτές, τους Φορείς και τους Εθελοντές μας

Η μεγάλη επιτυχία του 15ου Διεθνούς Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου, των Παράλληλων Αγώνων & των Εκδηλώσεων στις 21 Απριλίου 2024, δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, με νέο ρεκόρ συμμετοχών, χωρίς τη διαχρονική υποστήριξη των Χορηγών μας και τη συνδρομή όλων των Φορέων που έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και στηρίζουν τον πρώτο (ιστορικά) Ημιμαραθώνιο που διοργανώθηκε στην Αθήνα, αλλά και στην πολύτιμη συνεισφορά των Εθελοντών μας που αποτελούν την ψυχή των αγώνων μας!

Ιδιαίτερα, θα σταθούμε στους πολλούς ξένους δρομείς που προτίμησαν να ταξιδέψουν εκπροσωπώνταςς 70 διαφορετικές εθνότητες από 45 χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες ‪#‎POSEIDONAHM και να γνωρίσουν, οι περισσότεροι από αυτούς για πρώτη φορά, από κοντά την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Τους ευχαριστούμε όλους για τα πολύ καλά τους λόγια που αφορούν τους αγώνες και την αναφορά τους στη θερμή φιλοξενία που έτυχαν από όλους μας!

Πρώτος 
νικητής Ημιμαραθωνίου: VILHO LOUKKALAHTI (Finland – IF RASEBORG) με χρόνο 1:13:53
Δεύτερος Νικητής Ημιμαραθωνίου: SEBASTIAN KAISER (Denmark – ADIDAS RUNNERS COPENHAGEN) με χρόνο 1:17:10
Τρίτος Νικητής Ημιμαραθωνίου: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ (Hellas – Lamda Flisvos Marina S.A.) με χρόνο 1:17:22
Πρώτη νικήτρια Ημιμαραθωνίου: ANNA KAWALEC (Poland – ESKADRA KRAKOW) με χρόνο 1:28:56
Δεύτερη νικήτρια Ημιμαραθωνίου: ANNA GIANNADAKI (Hellas  ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΥΡΟΥ) με χρόνο 1:30:14
Τρίτη νικήτρια Ημιμαραθωνίου: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΡΟΥΚΤΖΗ (Hellas  L-CREW) με χρόνο 1:30:28


Η Οργανωτική Επιτροπή ε υ χ α ρ ι σ τ ε ί:

♦ ΄Ολους τους συμμετέχοντες στους αγώνες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν, αφ’ ενός στην καθιέρωση & επέκταση ενός τόσο όμορφου και πολλά υποσχόμενου αγώνα και αφ’ ετέρου, στην προβολή των 2 κοινωνικών μηνυμάτων του που αφορούν την προσπάθεια ευαισθητοποίησηςπρόληψης και αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας και του Διαβήτη, που έχουν λάβει τη μορφή παγκόσμιας επιδημίας και του ECO – Περιβάλλον. Στάση Ζωής! που αφορά το αποτύπωμα και τον Οικολογικό Προσανατολισμό που επιδιώκουμε να αποκτήσουν οι Αγώνες.

♦ Όλους τους Εθελοντές μας που συμμετείχαν με ενθουσιασμό,  στηρίζοντας το Πρόγραμμα Εθελοντισμού μας. Είμαστε μια πολύ μεγάλη Ομάδα. Η μεγαλύτερη!

♦ την Περιφέρεια Αττικής, υπό την Αιγίδα της οποίας έχουν τεθεί οι αγώνες. 

 ♦ το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο, που από κοινού ξεκινήσαμε αυτούς τους αγώνες και έκτοτε ένθερμα και διαχρονικά τους στηρίζει. Τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Κουμεντάκο, Πρόεδρο του συνδιοργανωτή μας ΝΠΔΔ Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (ΠΟΑΚΕ) που παραχώρησε όλους τους χώρους και το προσωπικό του Κέντρου.

♦ το Δήμο Αλίμου και τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Κονδύλη, τον πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Αλίμου κ. Στέφανο Διαμαντή και τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αλαβάνο, που από το 2019 έθεσαν υπό την Αιγίδα του Δήμου τους αγώνες, μια που διεξάγονται και εντός των ορίων του Δήμου Αλίμου.

♦ Τον ονομαστικό χορηγό του Aγώνα Δρόμου Novo Nordisk και του Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk, τον Γενικό Διευθυντή κ.Ολύμπιο Παπαδημητρίου και τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κα Μαρία Καραγεώργου που συμμετέχουν στους αγώνες με την πολυπληθέστρη Ομάδα Run to Change Diabetes – Novo Nordisk Hellas και που στηρίζουν την προσπάθεια της διοργάνωσης για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην πρόληψηδιάγνωση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, αλλά και στην ανάγκη να οδηγήσουμε όλο και περισσότερους στη σημασία της καθημερινής άσκησης και άθλησης.

♦ το Μεγάλο Χορηγό μας, το Φυσικό Μεταλλικό νερό «ΒΙΚΟΣ» & τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «ΒΙΚΟΣ», που, όπως κάθε χρόνο, φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο, στην ενυδάτωση των συμμετεχόντων αθλητών σε όλους τους αγώνες στους σταθμούς ανεφοδιασμού και στον τερματισμό  με τη διάθεση σε όλους τους συμμετέχοντες, επιπλέον, προϊόντων από την πλήρη γκάμα των Φυσικών Μεταλλικών Αναψυκτικών «ΒΙΚΟΣ».

♦ τον ‘Ομιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, αποκλειστικό χορηγό για πολλοστή χρονιά του Προγράμματος Εθελοντισμού, τα στελέχη και το προσωπικό του οποίου συμμετείχαν ομαδικά στους αγώνες.

♦ το Βιταμινουχο ρόφημα VITAMIN WELL που κάλυψε τις ανάγκες των δρομέων όλων των αγώνων με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τόσο στη διαδρομή, όσο και στους τερματισμούς.

♦ την CHIQUITA  HELLAS που, ανελλιπώς από την πρώτη διοργάνωση, με τις μπανάνες μας γέμισε με ενέργεια και διαχρονικά στηρίζουν τους αγώνες.

♦ τον Managing Director της Lamda Marinas Investments  κ. Σταύρο Κατσικάδη και το Προσωπικό της ΜΑΡΙΝΑΣ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, για την παραχώρηση των χώρων διέλευσης και την ένθερμη υποστήριξη όλων των αγώνων και των εκδηλώσεων από το ξεκίνημά τους. 

♦ τον Οργανισμό Παιδικής Αρωγής & Άθλησης “Γιάννης Γάλλος” του Δήμου Καλλιθέας, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μαργωμένο  και το προσωπικό, για την παραχώρηση των χώρων διέλευσης, το συντονισμό στην ενημέρωση όλων των συλλόγων και των φορέων της αρμοδιότητάς του.

♦ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων«ΑΛΜΑ», για παιδιά & εφήβους με νοητική υστέρηση και αυτισμό και για τους σκοπούς του οποίου διοργανώνουμε τον Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς «ΑΛΜΑ»

♦ την Ελληνική Αστυνομία, υπό την αιγίδα της οποίας έχουν τεθεί οι αγώνες καθώς και την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής της Αστυνομίας (ΥΦΑΑ) για τη συμμετοχή & υποστήριξη Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών στον Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

♦ Τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), υπό την αιγίδα του οποίου έχουν τεθεί οι αγώνες.

♦ Την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) , υπό την αιγίδα της οποίας έχουν τεθεί οι αγώνες.

♦ To Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών ” Σπύρος Λούης” (Ο.Α.Κ.Α) και τον Συντονιστή Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή, για την υποστήριξή τους με τη διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού για την διεξαγωγή των αγώνων, εντός και εκτός σταδίου.

♦ το Τμήμα  Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Πρόεδρο ΕΕΣ Dr Αντώνιο Αυγερινό και την Τομεάρχη  κα Νίκη Νικολοπούλου, για την ουσιαστική συμμετοχή και τη συμβολή της πολυπληθούς ομάδας τους, των ποδηλάτων, των μοτοσυκλετών και των αυτοκινήτων με ειδικό εξοπλισμό που διέθεσαν, σε θέματα Ασφάλειας και Πρώτων Βοηθειών.♦  το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το προσωπικό και τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Πύρρο, για την άριστη κάλυψη των αγώνων με την επάνδρωση ασθενοφόρου και μηχανών.

♦ τη Δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ και το ραδιόφωνο ΕΡΑ σπορ, για την πολύ σημαντική διαχρονική τοποθέτησή τους στους Αγώνες και τις Εκδηλώσεις, ως χορηγοί επικοινωνίας στην Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο.

♦ την COSMOTE TV για την εξαιρετική προβολή των αγώνων και των εκδηλώσεων, με την τοποθέτησή τους ως Χορηγός Επικοινωνίας.

♦ την ιστοσελίδα RunningNews.gr, που για πολλά χρόνια στηρίζει τη διοργάνωση.

♦ την ιστοσελίδα RunnerMagazine.gr, που για πολλά χρόνια στηρίζει τη διοργάνωση.

♦ την ιστοσελίδα iRun, που στηρίζει τη διοργάνωση.

♦ το Κανάλι1 Πειραιά  90,4που στηρίζει τη διοργάνωση.

♦   ECO – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ   Όλοι οι αθλητές και οι εθελοντές αγκάλιασαν και στήριξαν με συνέπεια το πρόγραμμα ανακύκλωσης και της μη επιβάρυνσης και ρύπανσης εντός και εκτός σταδίου κατά μήκος της διαδρομής, από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι τη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας και επί της Λ. Ποσειδώνος από τη στάση Τροκαντρό του τραμ μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Αμφιθέας. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του προγράμματος γίνεται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου “ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Καζαντζόπουλο & την Ελληνική εταιρεία “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”. 

♦ την Τροχαία Καλλιθέας για την ουσιαστική συμβολή τους στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την παροχή πρόσθετης ασφάλειας.
(το δύσκολο έργο της φύλαξης περιελάμβανε τμήματα της διαδρομής στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αλίμου)

♦ τον Ο.Α.Σ.Α.  για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την ημέρα των αγώνων.

♦ Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού – Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου, το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου, το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου και το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, για τη σημαντική συνεισφορά τους στη διαχείριση και των 3 Μαρινών, της Μαρίνας Φλοίσβου, της Νέας Μαρίνας Αλίμου και της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας.

♦ το Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) στο καλεντάρι του οποίου έχουν συμπεριληφθεί οι αγώνες και για την απρόσκοπτη διαδικασία εγκρίσεων. 

♦ την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία “Αθλητισμός Για Όλους”  (UESpT),  υπό την αιγίδα της οποίας έχουν τεθεί οι αγώνες.

♦ την  Ένωση Γονέων &  Κηδεμόνων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και τα μέλη της εικαστικής μας ομάδας “Φλοίσβος” για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διοργάνωση του Διαγωνισμού & της Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής για παιδιά 4-14 χρονών, με θέμα το τρέξιμο.

Τέλος, ευχαριστούμε και όλους τους άλλους τους αφανείς συνεργάτες – εθελοντές που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα κατά την προετοιμασία των αγώνων και που από παράλειψή μας δεν έγινε μνεία στο παρόν δελτίο τύπου.  

Με τη μαζική συμμετοχή των φίλων μας δρομέων και την υποστήριξη των χορηγών, των φορέων και των εθελοντών μας, ευελπιστούμε ότι η 16ηΔιοργάνωση των αγώνων στις 27 Απριλίου 2025,  να αναδειχθεί σε έτος σταθμός στην πορεία των αγώνων, με νέα ρεκόρ συμμετοχών. από ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς. 

Πρόσω Ολοταχώς!  – Κυριακή 27 Απριλίου 2025 – Τρέχουμε! Δημιουργούμε! Διασκεδάζουμε!

ΑΙΓΙΔΕΣ: Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα: 

  • της Περιφέρειας Αττικής
  • του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
  • του Δήμου Αλίμου
  • του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)
  • του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Υγειείς Πόλεις
  • της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)
  • της Ελληνικής Αστυνομίας
  • της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για Όλους» (UESpT) 

ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ ΣΠΟΡ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (STC), Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΠΟ.Α.ΚΕ) Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Πιστοποιητικά συμμετοχής-επίδοσης & προσωποποιημένες φωτογραφίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο