9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες

Share
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου

Η διοργάνωση του 9ου Διεθνή Μαραθώνιου Δρόμου Ρόδου ενημερώνει τους δρομείς για όλα πρέπει να γνωρίζουν για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής, το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣΠαραλαβή Πακέτων Συμμετοχής 

Μπορείτε να ζητήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας από τη γραμματεία της διοργάνωσης στο  Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), Οδός Ιωάννου & Παύλου Νεστορίδη (πρώην Κώ), 85100 Ρόδος, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 15:00 έως 20:00 ΚΑΙ ΤΟ Σάββατο 20 Απριλίου 2024 10:00 έως 19:00.

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης. Όσοι δεν μπορέσουν να παραλάβουν το πακέτο τους από το κέντρο εγγραφών, μπορούν να το παραλάβουν την ημέρα των αγώνων από το κιόσκι της διοργάνωσης στην πλατεία Δημαρχείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας είναι υποχρεωτικό να προσκομίσετε το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, είτε το αποδεικτικό πληρωμής, είτε κάποιο δικό σας έγγραφο ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου), ή του δρομέα για τον οποίο θα παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής του.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία σας που λάβατε στο email με τις οδηγίες δεν είναι σωστό μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το email σας και για άλλους δρομείς σας παρακαλούμε να τους ενημερώσετε σχετικά με την διαδικασία και να αναζητήσετε το πακέτο συμμετοχής τους από την γραμματεία με το ονοματεπώνυμο τους.

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένωv
Οι δρομείς όλων των αγώνων θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιµατισμό τους μέσα στο σακίδιο το οποίο θα παραλάβουν από την γραμματεία με το πακέτο συμμετοχής τους και να το παραδώσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Θα πρέπει να κολλήσετε το αυτοκόλλητο που θα βρείτε μέσα στον φάκελο με  τον αριθμό συμμετοχής σας πάνω στο ειδικό σακίδιο που θα παραλάβετε στη γραμματεία του αγώνα.
  • Στον σακίδιο δεν πρέπει να τοποθετήσετε ταξιδιωτικά έγγραφα,  χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, φάρμακα ή αντικείμενα αξίας.
  • Δε θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια ή τσάντες, εκτός από τους ειδικά σακίδια της διοργάνωσης.
  • Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων.
  • Στο χώρο της Εκκίνησης των 5 χλμ.  δε θα παραλαμβάνονται  σακίδια ή τσάντες.
  • Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο, στον Ημιμαραθώνιο και στα 10χλμ. θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.
  • Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. και επιθυμούν να παραδώσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να υπολογίσουν ότι η αφετηρία τους απέχει 500μ. από την Πλατεία Ελευθερίας.
  • Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους Αγώνες των 5χλμ. θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο σαράντε πέντε (45) λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους (11:50).
  • Μετά τον τερματισμό η παραλαβή των προσωπικών σας αντικειμένων (σακιδίου) γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας (bib number).

Εκκινήσεις Αγώνων
Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείοτουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:00 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:30 π.μ.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:10 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:40 π.μ.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης, στην πλατεία Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως), τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 11:20 π.μ. .
Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. θα γίνει σε δύο Block. Το Block A στις 11:50 π.μ. , το Block B στις 11:52 π.μ. και το περπάτημα στις 11:53 π.μ

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα

Η διαδρομή του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου έχει μήκος 21,097 μ. και οι μαραθωνοδρόμοι θα πρέπει να την καλύψουν δύο φορές. Στη διαδρομή υπάρχουν τρία σημεία αναστροφής στα οποία θα υπάρχουν κριτές της διοργάνωσης.

Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχει η σχετική χιλιομετρική ένδειξη.

Οι διαδρομές των αγώνων των 5 και 10 χλμ. έχουν από ένα σημείο αναστροφής.

Παρακαλούνται οι δρομείς όλων των αγώνων να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας εκτός από κάποια σημεία όπου η σηματοδότηση ακολουθεί το αντίθετο ρεύμα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Η ηλεκτρονική χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από την My Race με το σύστημα BibTagτης My Laps, όπου το chip θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν χρειάζεται να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.

Τάπητες ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα υπάρχουν στις εκκινήσεις των αγώνων, στις αναστροφές, στα 21,1 χλμ. (για τον Μαραθώνιο) και στον τερματισμό.

Σταθμοί Υποστήριξης – Τροφοδοσίας
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν οι ακόλουθοι σταθμοί τροφοδοσίας ανά αγώνα:

Μαραθώνιος
– Εμφιαλωμένο νερό περίπου ανά 2,5 χλμ.
– Ισοτονικό ποτό (σε ποτήρι)  περίπου ανά 5 χλμ.
– Ενεργειακό τζέλ GU : στο 10ο, 20ο και 30ο χλμ.
– Μπανάνες, Coca Cola (σε ποτήρι) στους σταθμούς μετα το 30ο χλμ. 

https://rhodesmarathon.gr/wp-content/uploads/2022/01/MAP-MARATHONIOS-01.svg

Ημιμαραθώνιος
– Εμφιαλωμένο νερό περίπου ανά 2,5 χλμ.
– Ισοτονικό ποτό (σε ποτήρι)  περίπου ανά 5 χλμ.
– Ενεργειακό τζέλ GU : στο 10ο

https://rhodesmarathon.gr/wp-content/uploads/2022/01/MAP-HMIMARATHONIOS-01.svg

Αγώνας δρόμου 10 χλμ.
– Εμφιαλωμένο νερό:  σε 3 ενδιάμεσους σταθμούς

https://rhodesmarathon.gr/wp-content/uploads/2022/01/MAP-10km-01.svg

Αγώνας δρόμου 5 χλμ.
– Εμφιαλωμένο νερό στο σημείο αναστροφής

https://rhodesmarathon.gr/wp-content/uploads/2022/01/MAP-5km-01.svg

Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει ομάδα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού

Χημικές Τουαλέτες
Χημικές Τουαλέτες θα υπάρχουν στις εκκινήσεις, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην διαδρομή του Μαραθωνίου – Ημιμαραθωνίου και στον τερματισμό.

Απονομές – Βραβεύσεις
Oι απονομές θα πραγματοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, με την εξής σειρά:
10:30 Ημιμαραθώνιος & 10χλμ 
11:15 Μαραθώνιος
13:30 5χιλ & Ομαδικά

Αποτελέσματα – Πιστοποιητικά Συμμετοχής
Τα ανεπίσηµα αποτελέσµατα θα ανακοινώνονται στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης https://rhodesmarathon.gr σε πραγματικό χρόνο (live results) καθώς και στην ιστοσελίδα www.myrace.gr.

Τα επίσηµα αποτελέσµατα θα ανακοινωθούν εντός δέκα εργάσιμων ηµερών, οπότε οι συµµετέχοντες θα µπορούν να αποκτήσουν  (εκτύπωση ή αποθήκευση) από την επίσηµη ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συµµετοχής με την επίδοσή τους καθώς και να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους με τον χρόνο επίδοσης τους. Όλοι οι αθλητές μπορύν να έχουν δωρεάν φωτογραφία με τον χρόνο τους.
Όλοι οι αθλητές θα λάβουν τον χρόνο τους με SMS στο κινητό τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ξενάγηση στην Μεσαιωνική Πόλη με διπλωματούχο ξεναγό 11.30-13.00 
(Κόστος 5€, πληροφορίες στο κέντρο εγγραφών)

Pasta Party – Μπροστά από το Κινηματοθέατρο «Ρόδον» 16:00-20.00 (Για το Pasta Party θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στο email που σας έχει σταλεί). Θα πρέπει να λάβετε ειδικό κουπόνι στο κέντρο εγγραφών
Street Festival on stage – Μπροστά από το Κινηματοθέατρο «Ρόδον» 16:00-20.00(Dj Petros Triantafyllou, – KALIDON – George Manolas)
Εκδήλωση για την υποδοχή της Φλόγας του Μαραθωνίου και άναμμα του βωμού στην Πλατεία Δημαρχείου με χορευτικό δρώμενο από τη σχολή χορού Έλλης Παρασκευά και συναυλία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου 20:00-21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου από τον Dj Πέτρο Τριανταφύλλου
Συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της Ρόδου στον τρούλο απέναντι από το Ακταίον 11:00-13:00

Μίνι Κρουαζιέρα:
Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μίνι κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου με σκάφος της εταιρίας Rhodes Sea Lines, με αφετηρία απέναντι από την τράπεζα της Ελλάδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Belles Historic Trail 2024
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία o φετινός αγώνας
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο