Ο Russ Cook διένυσε ολόκληρη την Αφρική τρέχοντας

Η απίθανη ιστορία του Βρετανού!

Share

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να τρέξει κανείς από τη μία άκρη της Αφρικής στην άλλη; Για τον Russ Cook πήρε 352 ημέρες!

Ο Βρετανός ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στις 22 Απριλίου του 2023 και στην προσπάθειά του αυτή κατάφερε να συγκεντρώσει 965.000 δολάρια για διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά και 187.000 εγγεγραμμένους χρήστες στο youtube, από όπου μετέδιδε και τις προσπάθειές του.

Στην πορεία του αυτή βρέθηκε αντιμέτωπος με τραυματισμούς αρρώστιες, κλοπές (!), διπλωματικά ζητήματα (!!), έχασε πολλές φορές το δρόμο μες στη ζούγκλα αλλά τελικά κατάφερε γράφοντας συνολικά πάνω από 16.000χλμ. να τερματίσει στην Τυνησία ;έχοντας ξεκινήσει από την Νότια Αφρική!

Το αρχικό σχέδιο

Ο Cook ή ευρύτερα γνωστός ως Hardest Geezer (δηλαδή γεροπαράξενος) αρχικά είχε σκοπό να τρέξει 360 Μαραθώνιους από το ένα άκρο της Αφρικής στο άλλο μέσα σε 240 ημέρες, να ολοκληρώσει δηλαδή τον “άθλο” πριν τα Χριστούγεννα. Τελικά του πήρε λίγο χρόνο παραπάνω…

Πριν από αυτό είχε καταφέρει να τρέξει από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο, αλλά και να καλύψει έναν Μαραθώνιο σέρνοντας ένα… αυτοκίνητο!

Και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει! Όπως δήλωσε, έχει κι άλλους στόχους στο μυαλό του, τους οποίους δεν ανακοίνωσε ακόμα, θέλει όμως να έχει πολλές ιστορίες να διηγείται αργότερα στα εγγόνια του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To Σάββατο το Prefontaine Classic - Η τελευταία προπόνηση του Jacob
Το πρώτο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού
9th Tinos Running Experience Avance 2024: Οι οδηγίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
TihioRace Ultra Edition 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο