Ρεκόρ γυναικών στα Parkrun από την Ciara Mageean

Η πιο γρήγορη γυναίκα της σειράς των αγώνων

Share

Tον Ιούνιο του ’23 γράφαμε για το ρεκόρ του Andrew Butchart στη σειρά των γνωστών αγώνων Parkrun στην Μ. Βρετανία.

Τότε, ο Σκωτσέζος είχε τρέξει τα 5χλμ. του Silverknowes Parkrun στο Ενδιμβούργο σε 13:45 κι έγινε ο πιο γρήγορος parkrunner όλων των εποχών! Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αγώνα της σειράς.

Τώρα είχαμε ρεκόρ στις γυναίκες από την Ιρλανδέζα Ciara Mageean, η οποία έτρεξε στο Victoria Park στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας σε 15:13.

H Mageean, η οποία ήταν τέταρτη στα 1.500μ. του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης το περασμένο καλοκαίρι, βελτίωσε το ρεκόρ της ιστορικής διοργάνωσης κατά 12 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Αυστραλέζα Izzi BattDoyle.

“Είναι σημαντικό τη χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων να είμαι σε τόσο καλή κατάσταση. Είχα μία καλή χειμερινή προετοιμασία με αρκετή δουλειά, οπότε ήταν πράγματι ωραίο να τρέχω ένα τόσο γρήγορο πεντάρι” δήλωσε η 31χρονη.

Η σειρά των Parkruns στην Μ. Βρετανία έχει μεγάλη ιστορία και δεκάδες χιλιάδες φίλους. Πρόκειται για αγώνες 5χλμ. που διεξάγονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε κάθε γωνιά της Βρετανίας, ενώ πλέον η κοινότητα έχει βγει κι εκτός συνόρων αφού διεξάγονται και σε άλλες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο