Reebok Ragnar Relay White Cliffs

Zήσαμε την απόλυτη δρομική περιπέτεια!

Share

Στις 24 & 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία το Reebok Ragnar Race-White Cliffs, ένας αγώνας περιπέτειας, με τις ομάδες των συμμετεχόντων να πρέπει να καλύψουν την απόσταση των 275 χλμ. τρέχοντας συνεχόμενα. Από το περιοδικό Runner στη διοργάνωση βρέθηκε η συντάκτριά μας Νατάσα Γιαννούση – Varney η οποία μας μεταφέρει ότι έζησε σε αυτό το ξεχωριστό διήμερο.


Μία ομάδα δρομέων από τρεις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία). Δύο βαν με απαραίτητο εξοπλισμό επιβίωσης (σλίπινγκ μπαγκ, κουβέρτες, φακούς, σνακ, νερά…). Μία πρόκληση που μας έθεσε η εταιρεία Reebok, χορηγός της σειράς αγώνων Ragnar Relay: Mπορούμε να καλύψουμε μία απόσταση 170 και κάτι μιλίων (273 χιλιόμετρα και κάτι ψιλά) τρέχοντας σε μία ολονύχτια σκυταλοδρομία όπου ανάμεσα στα άλλα θα πρέπει να «βρούμε» και το δρόμο μας στη νοτιοανατολική Αγγλία; To Runner φυσικά αποδέχθηκε την πρόσκληση!

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1225:%!]

Tι είναι το Reebok Ragnar Relay
Το Reebok Ragnar Relay είναι (όπως επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων) μία καταπληκτική περιπέτεια δράσης, επιβίωσης και… πολλών χιλιομέτρων. Που χτίζει φιλίες και δημιουργεί εμπειρίες ζωής. Ξεκίνησε το 2004 στην Αμερική, όταν τρεις φίλοι από το Πανεπιστήμιο αποφάσισαν να κάνουν μία ολονύχτια σκυταλοδρομία 24+ ωρών για να διασκεδάσουν με τους φίλους τους. Το πρώτο Ragnar (με τίτλο εμπνευσμένο από το όνομα ενός Σκανδιναβού βασιλιά του 9ου αι.) έγινε στα βουνά της Γιούτα, και όπως είπε ο Τάννερ Μπελ, ένας εκ των τριών συνιδρυτών, που παραβρέθηκε στην ενημέρωση του αγώνα White Cliffs, συνειδητοποίησε ότι κάτι ξεχωριστό είχε γεννηθεί εκεί, όταν όλοι οι πιο πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έφευγαν από τον χώρο του τερματισμού για πολλές ώρες μετά το τέλος του αγώνα! 
Έτσι γεννήθηκε το Ragnar Nation, και οι Ragnarians, ένα κίνημα που γρήγορα εξαπλώθηκε σε άλλα 36 μέρη της Αμερικής και του Καναδά, πριν φτάσει και στην Ευρώπη.

To Reebok Ragnar White Cliffs
Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός 112 ομάδων από ολόκληρη την Ευρώπη που βρέθηκαν στην αφετηρία του πρώτου αγώνα στο Maidstone της Αγγλίας. Πριν την εκκίνηση, απαραίτητη προετοιμασία αποτελεί η διακόσμηση του βαν που θα γίνει το σπίτι μας για το Σαββατοκύριακο. Η εκκίνηση δίνεται σταδιακά, 10 ομάδες ανά τέταρτο για να μην υπάρχει σε κανένα σημείο της διαδορμής κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σκοπός όλων μας να φτάσουμε στο Μπράιτον, διασχίζοντας μία πανέμορφη περιοχή της Αγγλίας, το λεγόμενο White Cliffs. H διαδρομή, σύμφωνα με τον Τάννερ Mπελ, ενός εκ των τριών ιδρυτών του Ragnar, επρόκειτο να είναι μία από τις 3 πιο όμορφες στην ιστορία του Ragnar και φυσικά δεν απογοήτευσε!
Το Ragnar είναι απλό αλλά και σύνθετο. Ατομικό αλλά και ομαδικό. Καθε δρομέας έτρεξε τρεις φορές μέσα στη διάρκεια του 24ωρου. Οι διαδρομές που καλύψαμε ήταν από 5 χλμ. έως 18 χλμ., οπότε το μάξιμουμ που έκανε ο καθένας είναι γύρω στα 60 χλμ. Στο διάλειμμα όμως από το τρέξιμο δεν υπήρχε δυνατότητα για ξεκούραση μια και τα μέλη του βαν έπρεπε να κατευθυνθούμε αμέσως στον επόμενο σταθμό για να παραλάβουμε τον τερματίσαντα και να αφήσουμε τον επόμενο δρομέα! Και αν το μότο των Ragnarians είναι «Run. Eat. Sleep. Repeat», κάποιοι δρομείς που βρέθηκαν στο White Cliffs χιουμοριστικά μονολόγησαν «Run. Eat. No sleep. Repeat»!   

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1223:%!]
Με σύμμαχο τα Floatride
Aπό την πρώτη στιγμή η Reebok βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας Reebok SEE (South East Europe), για να μας βοηθήσει να απολαύσουμε τον πρώτο αγώνα Ragnar σην Ευρώπη (τον Αύγουστο 2018 ο δεύτερος ευρωπαϊκός Reebok Ragnar Relay θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο). Το δρομικό μοντέλο Reebok Floatride, που η εταιρεία προσφέρει ως χορηγία στους αρχηγούς των ομάδων του Ragnar, μας χάρισε  την προστασία και άνεση που απαιτούσαν οι δύσκολες συνθήκες ενός πολύωρου ολονύχτιου αγώνα σε ποικίλες επιφάνειες. Οι δρομείς κλήθηκαν να σκαρφαλώσουν ακόμα και σε πελώριες κροκάλες της ακροθαλασσιάς, να ανέβουν απότομα σκαλιά, ενώ το τελευταίο σκέλος του αγώνα διεξήχθη σχεδόν εξ ολοκλήρου σε τσιμέντο. Τo Reebok Floatride αποδείχθηκε ένας πολύτιμος φίλος. Eλαφρύ, προσαρμοστικό, με υπέροχη εφαρμογή σαν «γάντι» λόγω του χωρίς ραφές πάνω μέρους, και με μοναδική απόκριση στις δύσκολες συνθήκες. Mε τον εξαιρετικό αφρό Floatride Foam, που χαρίζει μία αίσθηση απόκρισης αλλά και στήριξης μαζί. Νιώσαμε ότι είχαμε στη διάθεσή μας ένα ευέλικτο παπούτσι που μπορούσε να ανταποκριθεί σε κάθε κακουχία και, κατά κοινή ομολογία, βοήθησε τα μέλη της ομάδας να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας σε έναν απαιτητικό αγώνα περιπέτειας και αντοχής.  


Eίμαστε όλοι Ragnarians!

Ποια στοιχεία ξεχώρισαμε στο Reebok Ragnar White Cliffs; H παρέα, η συντροφικότητα και η περιπέτεια της ζωής μέσα στο βαν έδεσε όμορφα με την μοναξιά του δρομέα των μεγάλων αποστάσεων. H φυσική ομορφιά των λευκών βράχων από άργιλο, τα χρώματα του σούρουπου (ή της ανατολής, ανάλογα με ποιά ώρα έτρεχες!) πάνω από τη Μάγχη, η άπλα και η ηρεμία, η παρέα των γλάρων, τα εγκατελλελειμμένα κάστρα, η υποστήριξη των διοργανωτών στους σταθμούς που ήταν 30 συνολικά τον αριθμό, και η αίσθηση σε αρκετούς από αυτούς ότι συμμετείχες σε ένα σχολικό πάρτι πενταήμερης. 
Υπήρχε αγωνία για τον ερχομό της νύχτας και πως θα ήταν να τρέχουμε στο σκοτάδι, μόνοι μας τις περισσότερες φορές, μιας και το βαν ακολουθούσε το οδικό δίκτυο, ενώ οι δρομείς μονοπάτια και ποδηλατόδρομους ενώ σπάνια σε μικρά κομμάτια της διαδρομής έτρεχαν δίπλα σε αυτοκίνητα.  Υπήρχε ανησυχία και για το φαγητό, που θα βρούμε να φάμε μέσα στην βρετανική εξοχή που συνήθως όλα κλείνουν στις 7 το απόγευμα, αλλά και αγωνία για το αν θα προλάβουμε να νικήσουμε την Κυριακάτικη κίνηση στα περίχωρα του Μπράιτον και να παραλάβουμε τον δικό μας δρομέα. Όλοι εξαντλημένοι από την αϋπνία, τα χιλιόμετρα αλλά και την υπερένταση, με τα GPS να δουλεύουν υπερωρίες σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, κροατικά, ιταλικά και αγγλικά!

Τελικά τα καταφέραμε! Και παρά τις δυσκολίες γίναμε όλοι Ragnarians!  Eνα μετάλλιο ο καθένας και όλα μαζί ενωμένα, με χαραγμένη στο πίσω μέρος τη φράση «Ολοι μαζί τρέξαμε 170 και κάτι μίλια, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Είμαστε Ragnarians!»

Για την ιστορία, η ομάδα Reebok SEE (South East Europe) κατέλαβε την 41η θέση ανάμεσα σε 112, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε (τραυματισμούς και απουσία του Σέρβου δρομέα). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι νιώσαμε πως η ομάδα έδεσε για μια ζωή, και ότι για ένα Σ/Κ του Σεπτεμβρίου ενωθήκαμε ανεξαρτήτως δρομικών ικανοτήτων για έναν κοινό σκοπό σε μία κοινή προσπάθεια. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα το Reebok Ragnar Relay.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1224:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο