Δύο ελληνικοί τερματισμοί στον Μαραθώνιο Petra Desert Marathon

Ένας ξεχωριστός αγώνες στην έρημο

Share
(φωτό: Petra Desert Marathon)

Είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς και αρκετά απαιτητικούς αγώνες Μαραθωνίου (και Ημιμαραθωνίου) σε όλο τον κόσμο και ανήκει στη σειρά των Ablatros Adventure Marathons μαζί με άλλες ιδιαίτερες διοργανώσεις.

Ο Petra Desert Marathon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην έρημο της Πέτρας στην Ιορδανία κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες για τους δρομείς.

Στον αγώνα είχαμε και δύο ελληνικούς τερματισμούς, με τον Χρήστο Παπαϊωάννου και την Ζωή Φίκα.

Μάλιστα η Φίκα κατέλαβε την 4η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία με χρόνο 6:16:56, ενώ ο Χρήστος Παπαϊωάννου ακολούθησε λίγο αργότερα σε 6:17:30.

Και οι δύο δρομείς είναι παλιοί… γνώριμοι καθώς τους είχαμε παρουσιάσει στις σελίδες του RUNNER Magazine καθώς ανήκουν στην “κλειστή” ομάδα των Ελλήνων Six Star Finishers που έχουν ολοκληρώσει δηλαδή και τους έξι Major Marathons.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν ο Salameh Abdelkarim Alaqra από την Ιορδανία σε 3:20:43 και η Γαλλίδα Clotilde Célie Boffy σε 4:33:42.

Στον αγώνα τερμάτισαν 127 δρομείς, ενώ 217 ολοκλήρωσαν τον Ημιμαραθώνιο που βρήκε νικητές τους Fadel Akram Abuirmaileh από την Ιορδανία σε 1:30:09 και την Ιταλίδα Lisa Migliorini σε 1:56:27.

Συνολικά και στους δύο αγώνες συμμετείχαν δρομείς από 47 διαφορετικές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20ος Δρόμος Θυσίας Νάουσας
Για λίγες ημέρες ακόμα οι εγγραφές
Συκάρειος Δρόμος 2024: Άνοιγμα εγγραφών!
Αγώνες στο Κρυονέρι προς τιμή του Αντώνη Συκάρη
Ανόπαια Ατραπός 2024: Το πρόγραμμα
Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο