Lyles και Jackson με σπουδαίες επιδόσεις τα 200άρια – Tα φαβορί πέρασαν τελικό στα 800μ.

Δείτε τι έγινε την 7η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου

Share

Η έβδομη μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης είχε τους μεγάλους τελικούς των 200μ. σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και τους ημιτελικούς των 800μ. των γυναικών.

Στα 200άρια είδαμε πραγματικά πολύ μεγάλες επιδόσεις, ιδιαίτερα από την Τζαμαϊκανή Shericka Jackson που επικράτησε με 21.41, και τον Αμερικάνο Noah Lyles με 19.52, επαναλαμβάνοντας αμφότεροι τις περσινές τους νίκες.

Η Jackson ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά αφού τερμάτισε πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνων αλλά και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σπάζοντας το ρεκόρ της που ήταν 21.45.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αμερικανίδα Gabrielle Thomas σε 21.81, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η νικήτρια των 100μ., Sha Carri Richardson με νέο προσωπικό ρεκόρ 21.92.

Και στους άνδρες, όμως, ο Noah Lyles δεν άφησε περιθώριο τερματίζοντας πρώτος με διαφορά σε 19.52, αφήνοντας δεύτερο τον 19χρονο (!) συμπατριώτη του Erriyon Knighton με 19.75 και τρίτο τον Letsile Tebogo από την Μποτσουάνα σε 19.81.

Στους ημιτελικούς των 800μ. όλα τα φαβορί πέρασαν σχετικά ελεγχόμενα στον μεγάλο τελικό που θα λάβει χώρα την Κυριακή, τελευταία μέρα των αγώνων. Eξαίρεση η Athing Mu, η οποία πήρε μεν την πρόκριση για τον τελικό, όμως παραλίγο να έχει πτώση στη διάρκεια του αγώνα.

Τα φαβορί πέρασαν στα 800μ.

Τόσο η Keely Hodgkinson που ήταν η νικήτρια της πρώτης ημιτελικής σειράς, όπως και η Mary Moora και η Athing Mu, πρώτη και δεύτερη στην τρίτη ημιτελική σειρά, αλλά και η Βρετανίδα Reekie, νικήτρια της δεύτερης ημιτελικής σειράς θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Το πάλεψε η Γκούσιν, εμπειρία για την Δόση

Στον προκριματικό του ύψους των γυναικών η Τατιάνα Γκούσιν είχε καλύτερο άλμα στα 1,89μ. που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, κι έμεινε εκτός τελικού, παρά το γεγονός ότι προκρίθηκαν αθλήτριες με τέτοιο ύψος, οι οποίες το είχαν περάσει όμως με την πρώτη προσπάθεια.

Η νεαρή Παναγιώτη Δόση είχε τρία άκυρα άλματα και δεν προκρίθηκε πήρε όμως το βάπτισμα στη διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8th Kallithea Night Run
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο