Eugene Amo-Dadzie: Ο πιο γρήγορος… λογιστής στον κόσμο!

Η ιστορία του 30χρονου σπρίντερ και το ξεχωριστό παράδειγμα

Share

Στα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων π.χ. στον Μαραθώνιο έχουμε δει αρκετές ιστορίες με δρομείς που σε μεγαλύτερη ηλικία πετυχαίνουν σπουδαίες επιδόσεις, κι ενώ ακολουθούν έναν “κλασικό” τρόπο ζωής, δηλαδή εργάζονται κανονικά, έχουν οικογένεια κλπ.

Τρανό παράδειγμα σε αυτήν την κατηγορία είναι κι η απίθανη Keira D’ Amato, κάτοχος του ρεκόρ των ΗΠΑ στον Μαραθώνιο όπου μάλιστα σε αποκλειστική συνέντευξη μας είχε αποκαλύψει τα… μυστικά της.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα μία παρόμοια ιστορία είδαμε και στα σπριντ, κάτι που είναι σαφώς πιο σπάνιο, και ίσως και, αντικειμενικά, πιο δύσκολο.

Ο λόγος για τον Eugene Amo-Dadzie, τον Βρετανό σπρίντερ που στα 30 του έτρεξε τα 100μ. σε 9.93 κι ενώ ασχολείται με τα σπριντ εδώ και μόλις τέσσερα χρόνια!

Ο Eugene Amo-Dadzie σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό περιοδικό στίβου Athletics Weekly αποκάλυψε ότι άρχισε να προπονείται συστηματικά μόλις στα 26 του κι ενώ ήδη εργαζόταν ως λογιστής σε μεγάλη εταιρεία του Λονδίνου.

Μάλιστα, ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι το ταξίδι του αυτό είναι μοναδικό και στόχος του είναι να εμπνεύσει κι άλλο κόσμο να κυνηγήσει τα όνειρά του, τόσο εντός όσο και εκτός στίβων.

“Στη ζωή κάποιες φορές σκέφτεσαι ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο, και εγώ είμαι εδώ για να αποδείξω ότι μπορείς να κυνηγήσεις το όνειρο σου παρά τις δυσκολίες” δήλωσε ο Βρετανός.

Η επίδοση του αυτή είναι σπουδαία, καθώς έγινε ο 4ος πιο γρήγορος Βρετανός όλων των εποχών, ενώ συμμετείχε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι στα αγωνίσματα των ταχυτήτων είναι πράγματι αρκετά δύσκολο να συνδυαστεί εργασία και συστηματική προπόνηση και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ σπάνια βλέπουμε έναν άνθρωπο να ξεκινά σε σχετικά μεγάλη ηλικία και στα 30 του να πετυχαίνει μία τόσο σπουδαία επίδοση.

Αντίθετα στον Μαραθώνιο, και στις αποστάσεις γενικότερα, η αθλητική κορύφωση και τα ρεκόρ μπορούν να έρθουν και σε μεγαλύτερη ηλικία, τόσο βιολογική όσο και προπονητική.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο Dadzie ζητά, με χιουμοριστική διάθεση, να του αποδοθεί ο τίτλος του πιο γρήγορου λογιστή στον κόσμο!

Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Navarino Challenge 2024: Το πρόγραμμα
Πάνω από 60 δράσεις για όλους μέσα σε 3 ημέρες
Η HOKA παρουσιάζει το επόμενο κεφάλαιο της καμπάνιας FLY HUMAN FLY για το 2024
Μάθε περισσότερα και πέταξε και εσύ με το ξεχωριστό βίντεο!
Run the Lake Vouliagmeni 2024: Save the date!
Το Run the Lake Vouliagmeni γίνεται «10» και το γιορτάζει!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο