Μαραθώνιος Ρόδου: Νέο ρεκόρ με αθλητές από 44 χώρες

Ένα σημαντικό ρεκόρ για τους αθλητές από όλο τον κόσμο

Share
Μαραθώνιος Ρόδου

Με νέα ρεκόρ

Όλα είναι έτοιμα στη Ρόδο για την υποδοχή των Ελλήνων και ξένων δρομέων που θα πάρουν μέρος στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο που θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ανοίγοντας παράλληλα με πανηγυρικό τρόπο την τουριστική σεζόν στο νησί.

Η φετινή διοργάνωση έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ στη συμμετοχή δρομέων από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει αύξηση κατά 35% σε σχέση με τον αγώνα του 2019 που ήταν η καλύτερη ως τώρα χρονιά, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται από 44 χώρες όλου του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα και την Αυστραλία, στην πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα και στη Μεσαιωνική Πόλη, θα τρέξουν δρομείς από άλλες μακρινές χώρες, όπως η Βενεζουέλα, η Νέα Ζηλανδία, η Κολομβία και το Καμερούν.

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου υποδέχεται τη Μαραθώνια Φλόγα

Μία ακόμα καινοτομία του 8ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η φιλοξενία για πρώτη φορά της Μαραθώνιας Φλόγας, η οποία θα «φωτίσει» τη φετινή διοργάνωση και όλο το νησί με τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων και της ευγενούς άμιλλας.

Η υποδοχή της Φλόγας του Μαραθωνίου και το άναμμα του βωμού θα γίνουν στην Πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο 29 Απριλίου στις 19.00.

Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος, εκτός από τους χιλιάδες απλούς δρομείς και σπουδαίοι πρωταθλητές όπως όπως η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (νικήτρια Αυθεντικού Μαραθωνίου 2022), ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (νικητής Αυθεντικού Μαραθωνίου 2022), η Κατερίνα Ασημακοπούλου, ο Ευάγγελος Μαλιόγλου, η Ράνια Ρεμπούλη, ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου, ο Βλάσης Καραβασίλης και ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.

Η Ρόδος είναι έτοιμη

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει: «Ολοκληρη η Ρόδος και η Δωδεκάνησος είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους, να τους φιλοξενήσουμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλά και να τους δείξουμε τις ομορφιές του νησιού. Η Οργανωτική Επιτροπή είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για το ρεκόρ στις διεθνείς συμμετοχές, καθώς αυτό ήταν το όραμα μας από την πρώτη στιγμή, να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να γνωρίσουμε τη Ρόδο στους ανθρώπους του αθλητισμού, που δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν έως τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του Αγώνα για την πολύτιμη στήριξη τους, όσους εργάζονται για τη διοργάνωση και φυσικά τους πολλούς εθελοντές μας, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης.»

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από την EΡΤ3 από τις 07.00 έως τις 11:00.

Το πρόγραμμα των αγώνων

07:30: Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
07:30: Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
07:40: Αγώνας δρόμου 10.000μ. Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας
11:50-11.52: Αγώνας δρόμου 5.000μ. Εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)
12.50: Παιδικός Αγώνας 1.000μ. Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS.

Μέγας χορηγός του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ& Χορηγός Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H HotelsCollection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines. Χορηγός Θαλάσσιων μεταφορών είναι η BlueStar. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι  SunriseHotel, LaBranda, ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., CITROEN Παρασκευάς, RodosCycling, RoufasFurniture και Fraport Greece.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι, η ΕΡΤ3, το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, η ThreeSixtyMarketing, η Innews, και ο Antenna Satellite.

Το promovideo του αγώνα
https://www.facebook.com/roads2rhodes/videos/754221059240176

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο