Ο ΣΜΑΧ Φειδιππίδης στους αγώνες

Οι δρομείς του συλλόγου στους αγώνες

Share
Ο ΣΜΑΧ στo Rodopi Challenge 2023

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου:

Μετά τη διακοπή λόγω του Πάσχα, οι δρομείς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» επανήλθαν στην αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Απριλίου, εκπροσωπώντας το Σύλλογο σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι επιτυγχάνοντας μάλιστα σημαντικές ατομικές διακρίσεις.

H αρχή έγινε το Σάββατο 22/4, νωρίς το πρωϊ, στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου στην πανέμορφη και φιλόξενη Ροδόπη, όπου 135 συνολικά αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στην 12η έκδοση του αγώνα Rodopi Challenge 50 miles, ή “ROC”, ενός απαιτητικού αγώνα 82 km με υψομετρική διαφορά +4200μ.

Τον “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ” εκπροσώπησε ο Νίκος Τσαμπράς, ό οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 17ώρες 13 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα

Με τον αθλητισμό να είναι ο μεγάλος νικητής, και με σύμμαχο τον καλό καιρό, διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 22/4, στην Πλατεία Σολωμού στην πόλη της Ζακύνθου το 2o Zante Run, που περιλάμβανε αγώνες 21.1χλμ, 10χλμ & 5χλμ. H διοργάνωση ήταν εξαιρετική, oι συμμετοχές έκαναν ρεκόρ σε σχέση με τους περσινούς αγώνες, καθώς ξεπέρασαν τις 300, και οι δρομείς απόλαυσαν τους αγώνες και τις παράλληλες δράσεις που είχαν προετοιμάσει οι διοργανωτές.

Στον Ημιμαραθώνιο τον Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” εκπροσώπησε ο Θωμάς Μαλλιαρός, ο οποίος με χρόνο 1:30:57 κατέκτησε την 1η ΘΕΣΗ στη ΓΕΝΙΚΗ κατάταξη.

Στον αγώνα των 10χλμ συμμετείχαν ο Θεόδωρος Λίβανος (44:04), ο οποίος κατέκτησε την 3η ΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ και ο αειθαλής Κώστας Πεγιάζης (1:17:45), ενώ στον αγώνα των 5χλμ οι Αλεξάνδρα Γιατρά (39:16) και Κατερίνα Μπαλάσκα (40:48)

Την Κυριακή 23 Απριλίου διεξήχθη στο Δήμου Άργους Μυκηνών ο 15ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος με αγώνες 21χλμ και 5χλμ. Στον Ημιμαραθώνιο δρόμο που διασχίζει τα αρχαιότερα μονοπάτια της Ευρώπης, με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες και τερματισμό την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης το Άργος, ο Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” συμμετείχε με τη Χρυσάνθη Τράντζα (1:50:19) που κατέκτησε την 1η ΘΕΣΗ στην ηλικιακή της κατηγορία και το Θωμά Ρεπαντή (1:52:53)

Την ίδια ημέρα ο Δημοσθένης Τζανάκος συμμετείχε στον αγώνα των 10 μιλίων της Αμβέρσας, έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες δρόμου του Βελγίου με 37.500 συμμετοχές, και με χρόνο 1:12:41 κατέκτησε την 2254η θέση.

Πολλά συγχαρητήρια τόσο στους δρομείς για τη συμμετοχή και τα επιτεύγματά τους όσο και στους διοργανωτές των αγώνων για την προώθηση της ιδέας του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και της αξίας της άθλησης στις τοπικές κοινωνίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο